Kad čujete koliko godina ima PRELEPA OLIVERA JOVIĆEVIĆ, zaboravićete i ko joj je bio gost!
Foto: RTS printscreen

šok

Kad čujete koliko godina ima PRELEPA OLIVERA JOVIĆEVIĆ, zaboravićete i ko joj je bio gost!

- Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da je posle 18 godina mog rada na Radio-televiziji Srbije došlo vreme za promene. - napisala je Olivera nedavno.

Objavljeno:

Olivera Jovićević, voditeljka političkog tok-šoua "Upitnik", i jedno od najprepoznatljivijih lica RTS-a, nedavno je dala je otkaz na pomenutoj televiziji.

Ona je tada navela da će se sada posvetiti produkciji i marketingu.

- Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da je posle 18 godina mog rada na Radio-televiziji Srbije došlo vreme za promene.

- Zahvaljujem se svim mojim kolegama sa kojima sam gotovo dve decenije sarađivala radeći emisiju Upitnik, koja je u nekoliko sezona, prema zvaničnim merenjima, bila najgledaniji tok-šou na svim televizijama i, verujem, imala važan uticaj u srpskoj i regionalnoj javnosti. - istakla je ona nakon saopštenog otkaza.

Olivera Jovićević
foto: RTS printscreen

Olivera je rođena 1966. godine u Bajinoj Bašti.

„Najveći deo detinjstva provela sam u Bajinoj Bašti, gradiću na Drini, ali sećam se naših selidbi zbog očevog posla koje su trajale sve do mog polaska u školu. Nas troje i dva kofera začas bismo se skućili u Kraljevu ili Užicu“, ispričala je svojevremeno Olivera za domaće medije.

Kaže da se pred njen polazak u gimnaziju porodica preselila u Beograd.

„Išla sam u Trinaestu beogradsku gimnaziju na tada popularni smer kulture i informisanja, zanimanje novinar-saradnik. Bila sam odličan đak, obožavala sam srpski jezik i književnost, kao i klasičnu filozofiju i logiku koje mi je predavao razredni, čuveni Brka. Zbog četvorke iz marksizma u četvrtom razredu srednje škole nisam bila vukovac.“

Istakla je svojevremeno da je pokušala da upiše glumu na Fakultetu dramskih umetsnosti.

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

„Tada me je veoma zanimala i gluma, pa sam tih godina najviše slobodnog vremena provodila u amaterskim pozorištima. U njima sam zaradila i svoj prvi honorar putujući sa glumačkom trupom koja je uveče zabavljala turiste na terasi jednog hotela u Makarskoj. U toj našoj družini bila je i Vesna Trivalić koja je bila sjajna imitatorka. Pravo sa tog letovanja pola naše grupe polagalo je prijemni ispit na Akademiji. Bilo je blizu pet stotina kandidata za glumu, Vesna i ja smo ušle u uži izbor među trideset kandidata od kojih je trebalo da se formira klasa od petnaestak studenata, ali nismo imale sreće.“

Tvrdi da je radila u mogim redakcijama, te da je mnogo puta bila nazivana raznim imenima.

„Radila sam na Studiju B, bila sam urednik političke rubrike Blica i Glasa javnosti devedesetih, zajedno sa grupom novinara tri puta sam otpuštana sa posla, dvehiljaditih je traženo da se moja emisija zabrani, danas prolazim ‘toplog zeca’ na stranicama tabloida i u istupima političara, nekada kao ‘žuta Olja’, nekada kao ‘naprednjački bot’. Ili kao ‘prostitutka na poziv’“, rekla je svojevremeno Olivera.

U julu 2020. Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je neprimereno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema Oliveri Jovićević i javnosti tokom gostovanja u emisiji „Upitnik“ i javno ga pozvalo da se izvini njoj i građanima Srbije.

„Smatramo da je nastup predsednika Srbije bio daleko od elementarnih obrazaca lepog ponašanja i potpuno nedostojan javne funkcije koju obavlja. On je u više navrata vređao i ponižavao voditeljku RTS i izbegavao da njoj i građanima pruži odgovore na pitanja od javnog interesa“, istakli su tada u saopštenju NUNS.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.