OVAKO JE DIJANA HRKALOVIĆ GOVORILA O SVOJOJ BOLESTI: Ovo su njene reči
Foto: Beta / Miloš Miškov

otvorila dušu

OVAKO JE DIJANA HRKALOVIĆ GOVORILA O SVOJOJ BOLESTI: Ovo su njene reči

- Ranije me je bilo sramota da pričam o svojoj bolesti.

Objavljeno: 12:27h

Apelacioni sud ukinuo je rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP), puštena iz kućnog pritvora, potvrđeno je za RSE u tom sudu.

Tom odlukom Višeg suda Dijani Hrkalović, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovnu uticajem u dva slučaja, omogućeno je da se brani sa slobode.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

Po rešenju Apelacionog suda, Viši sud će ponovo o tome odlučivati.

Kako je rečeno za RSE, to ne znači automatski da će Dijani Hrkalović ponovo biti uvedena mera kućnog pritvora, već da će se o tome Viši sud ponovo izjasniti.

Dijani Hrkalović je 6. juna takozvani kućni pritvor zamenjen zabranom napuštanja boravišta, što je podrazumevalo, između ostalog, i predaju putne isprave.

Upravo je pitanje putne isprave Hrkalovićeve jedno od ključnih zbog kojih je Apelacioni sud ukinuo rešenje Višeg suda.

Inače, Hrkalovićeva je jednom prilikom u intervjuu za Alo progovorila o svojoj bolesti, te time otkrila da stanje uopšte nije naivno.

- Nije me smenio ni predsednik Vučić, nije me smenio ni ministar Stefanović, nije me uopšte niko smenio.

- U dogovoru sa njima, zbog borbe sa opakom i komplikovanom bolešću napustila sam svoj prethodni radni angažman, što smatram časnim sa svoje strane, jer ne bih mogla u punom kapacitetu da se posvetim poslu, koji je prezahtevan, preodgovoran i traži punu posvećenost, ukoliko neko želi da ga radi kako treba.

- Sve što radim u životu, trudim se da dam sve od sebe.

- Ranije me je bilo sramota da pričam o svojoj bolesti, mislila sam da je to slabost, ali sada se više ne stidim, ne doživljavam to više kao slabost, već me je borba s tim samo ojačala.

- Kako lekari prognoziraju, narednih meseci konačno bih mogla da ovu važnu životnu bitku privedem kraju… Kad čovek sačuva sebe, onda može dalje da se nosi sa svim izazovima. Ali ako izgubi zdravlje, izgubio je sve. Tako da ne žalim ni za čim, ne lamentiram nad svojom sudbinom, završavam konačno ovu veliku bitku za oporavak svog zdravlja, a onda se radujem novim izazovima koje mi život može doneti. Jer ja volim izazove. - rekla je ona svojevremeno.

Dijana Hrkalović
foto: Youtube

Bonus video:

01:52

U AFERI STEFANOVIĆA I HRKALOVIĆ KRIVIČNO DELO POSTOJI Radulović: Narediti otvaranje istrage NIKO NIJE SPOMENUO OVE 2 STVARI

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.