NAŠA NAJVEĆA PEVAČKA LEGENDA I IMA IDEALNU VISINU ZA MUŠKARCA: Da li znate visinu Zdravka Čolića?!
Zdravko Čolić, Foto: Dragan Kadić

OVO NISTE ZNALI

NAŠA NAJVEĆA PEVAČKA LEGENDA I IMA IDEALNU VISINU ZA MUŠKARCA: Da li znate visinu Zdravka Čolića?!

Mnogi nisu znali za ovaj podatak!

Objavljeno:

Jedan od najomiljenijih pevača sa ovih prostora, može se reći i naša najveća estradna zvezda.

Istrajava na estradi već više od 40 godina i nema nameru da se povuče, s razlogom. Gde god nastupa, sale su pune, jednako ga vole žene i muškarci, mladji i stariji, jednostavno, on je naš Čola!

Svako od nas ima omiljenu Čolinu pesmu, koja nam znači i koja nas vezuje za neki poseban trenutak našeg života.

Zdravko Čolić je rodjen u Sarajevu 30.maja 1951.godine, Još kao tinejdžer svirao je gitaru i pevao za društvo u parku (poznati duo Čola i Isa sa Grbavice). 1969.godine postaje član sarajevske grupe “Ambasadori”, a 1970. učestvuju na festivalu “Vaš šlager sezone” i postižu svoj prvi uspeh pesmom “Plačem za tvojim usnama”.

Doris Dragović, Zdravko Čolić
foto: Youtube printscreen

Tada ga poziva Kornelije Kovač da bude novi pevač Korni grupe, umesto Dade Topića. Zdravko prihvata, seli se u Beograd i provodi u grupi šest meseci. Za to vreme snimio je tri pesme, poznatu “Kukavicu”, “Gospa Mica gazdarica” i “Pogledaj u nebo”.

Saradnja je sporazumno prekinuta, jer su obojica shvatili da Zdravku više leži drugi repertoar. Kornelije će nastaviti da pravi pesme za Zdravka i biće autor njegovih najvećih hitova.

Supruga Zdravka Čolića, Aleksandra, uspela je ono što bi malo kome pošlo za rukom. Iako je već dve decenij u braku sa najvećom regionalnom zvezdom, ona vodi život daleko od javnog sveta, a baš tako vaspitava i njihove ćerke, Unu i Laru.

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

Sa suprugom Aleksandrom, ženom, koja je pored njega bila u najvažnijim trenucima, venčao se 2001. godine, a sreća je postala potpuna kada su dobili ćerkice Unu i Laru. Iako je Zdravko velika zvezda, život svojih ćerki i privatnost svoje supruge odlučio je sebično da čuva za sebe, a danas se čini da je baš to tajna njihovog skladnog porodičnog odnosa.

Deci je više posvećena supruga, za sebe kaže da je popustljiv, a otkrio je i koliko se trudi da izrastu u dobre ljude:

- Supruga Aleksandra je ta koja je više posvećena vaspitanju naše dece, ja sam mnogo popustljiviji. Ali, bez obzira na tu činjenicu, trudim se da vaspitanje ne trpi, kao ni tradicionalne vrednosti na kojima počiva moja porodica. Porodica je osnovna ćelija društva, zato je moramo negovati. Iako živimo u trubulentnom i brzom vremenu, deci je potrebna pažnja da izrastu u dobre i kvalitetne ljude- rekao je on u jednom intervjuu.

Čola je visok 184 cm kako smo pronašli na Internetu.

Zdravko Čolić
foto: Dragan Kadić

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.