ŠOK! POZNATI GLUMAC USMRTIO MAJKU, PLANIRAO I UBISTVO PREMIJERA: Snimio sam jezivo priznanje i BEŽIVOTNO TELO!
Foto: printcsreen

šok

ŠOK! POZNATI GLUMAC USMRTIO MAJKU, PLANIRAO I UBISTVO PREMIJERA: Snimio sam jezivo priznanje i BEŽIVOTNO TELO!

Nesrećna žena je usmrćena metkom u potiljak!

Objavljeno: 18:31h

Mladi kanadski glumac i bivša zvezda serije “Riverdejl” Rajan Grentam koji je optužen za ubistvo svoje majke takođe je kovao zaveru da ubije kanadskog premijera Džastina Trudoa u martu 2020.

Trodnevno saslušanje u vezi izricanja kazne 24-godišnjem Grentamu pred Vrhovnim sudom Britanske Kolumbije je počelo 13. juna a završilo se u sredu. Rajan se već izjasnio krivim za drugostepeno ubistvo svoje majke Barbare En Vejt u martu, a tužilaštvo je reklo da njegovo priznanje povlači obaveznu doživotnu kaznu, preneo je “Pipl”.

Prema krivičnom zakoniku, za ubistvo drugog stepena minimalni period izdržavanja kazne pre zahteva za uslovno puštanje je 10, a maksimalni 25 godina.

Ubio majku i snimio priznanje

CBC piše da je Rajan uvežbao ubistvo i snimao video, ukjučujući snimak koji je zabeležio sate nakon ubistva na kojem on priznaje zločin i pokazuje beživotno telo svoje majke, dok “Foks njuz” prenosi da je 64-godišnja žena usmrćena metkom u potiljak dok je svirala klavir u njihovoj kući u Skvomišu u Britanskoj Kolumbiji 31. marta 2020.

On je priznao ubistvo iz nehata u martu, što je smanjenje u odnosu na inicijalnu optužnicu za prvostepeno ubistvo. Tokom saslušanja u ponedeljak tužioci su predstavili rezultate dva psihijatrijska izveštaja koji govore da je Rajan ubio svoju majku kako bi je poštedeo da ne vidi dalje nasilje koje je nameravao da počini – a to je ubistvo Trudoa.

- Grentam je želeo da poštedi svoju majku od onoga što namerava da uradi – rekla je tužiteljka Mihaela Doneli.

- Barbara je mnogo volela svog sina, bila je odličan roditelj i u njenoj glavi nije bilo razloga da ga se plaši – dodala je.

Razmatrao da li da ubije Trudoa ili studente

Kako su otkrili tužioci ove nedelje, Rajan je dan nakon ubistva svoje majke spakovao u svoje vozilo tri puške, municiju, 12 molotovljevih koktela, zalihe za kampovanje i mapu sa uputstvima do kolibe Rido u Otavi. Krenuo je, kako se navodi, na istok sa namerom da putuje 50 sati svojim automobilom kako bi na kraju ubio Trudoa. Ali, na kraju se okrenuo kod Houpa i razmatrao da umesto toga počini masovno nasilje na Univerzitetu Sajmon Frejzer. Predao se policiji Vankuvera te noći.

Rajan je svoj plan da ubije Trudoa pomenuo u izjavi policiji kao i u delovima svog dnevnika koji su pročitani na sudu. Ali, on nikad nije stigao do Trudoove rezidencije, već se umesto toga predao policiji.

Majčino telo je ostavio na mestu na kom je žena pala nakon što ju je upucao, prekrio ga čaršavom i stavio brojanice i sveće na klavir. Testirao je molotovljev koktel u udaljenom poručju pre nego što je krenuo na svoj put.

Telo nesrećne žena pronašla je Rajanova sestra 1. aprila 2020, nakon što joj majka nije odgovarala na pozive. “Pipl” navodi da je Lisa Grentem rekla da je njena majka, koja je bila obolela od raka, bila njen “najbolji prijatelj”.

-Bila je ranjiva a Rajan joj nije dao šansu da se brani. Boli me to što znam da je on bio opasnost po njen život – rekla je ona.

"Vežbao za ubistvo"

- Kako mogu da verujem bilo kome kad je moj jedini brat izabrao da pogubi moju majku kad mu je bila okrenuta leđima? – upitala je Lisa, koja je zajedno sa svojom tetkom rekla sudu da se “plaši njegovog puštanja iz zatvora”.

Tužioci su rekli da je Rajan vežbao ubistvo majke, snimajući video na “Go pro” kako hoda okolo i tajno prilazi majci sa pištoljem. Kasnije je snimio video na kojem priznaje ubistvo i prikazuje okrvavljeno telo majke koji je pušten na sudu.

U mesecima pre ubistva, kako pokazuju psihijatrijski izveštaji, Rajan je imao “poremećaj upotrebe kanabisa” kao i eskalaciju osećaja mržnje prema samom sebi, depresiju i porive da počini nasilje i izvrši samoubistvo. Takođe je osećao intenzivnu krivicu u strahu da će njegova majka saznati da je prestao da pohađa časove na Univerzitetu Sajmon Frejzer i da puši mnogo marihuane.

1 / 3 Foto: printcsreen

"Žao mi je, mrzim sebe"

“Veoma mi je žao mama, veoma mi je žao Lisa… Mrzim sebe”, napisao je u svom dnevniku 31. marta 2020.

“Ima mnogo snimaka mene… … stotine sati mene koji se mogu gledati i secirati. Niko neće razumeti”, dodao je.

S obzirom da drugostepeno ubistvo u Kanadi automatski povlači doživotnu kaznu, tužioci su zatražili da se Rajan ne pusti na uslovnu slobodu najmanje 17 ili 18 godina. Doneli je istakla da je on imao mnogo šansi da preispita svoje ubilačke namere, pošto je pre ubistva majke punio i praznio svoju pušku kalibra 22 i sedeo na stepenicama skoro 15 minuta.

Rajan Grentam je glumio od svoje devete godine i sem uloge u “Riverdejlu” radio je i na serijama “Supernatural” i “iZombie”, te filmovima “Diary of a Wimpy Kid” i “The Imaginarium of Doctor Parnassus”. U “Riverdejlu”, njegov lik je bio odgovoran za ubistvo oca glavnog lika Arčija u automobilskoj nesreći. Smrt je nadopisana u scenario iz nužnosti, nakon što je zvezda Luk Peri, poznat po seriji “Beverli hils”, iznenadna umro u martu 2019.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.