JEZIVA SUDBINA PEVAČICE ANĐEOSKOG GLASA! Tragala za pravom LJUBAVI,a onda je zbog NJEGA umrla od NEIZLEČIVE bolesti
Ofra Haza, Foto: Printscreen

POTRESNO

JEZIVA SUDBINA PEVAČICE ANĐEOSKOG GLASA! Tragala za pravom LJUBAVI,a onda je zbog NJEGA umrla od NEIZLEČIVE bolesti

Potresna sudbina prelepe pevačice božanskog glasa

Objavljeno: 23:26h

Ofra Haza je bila legendarna izraelska pevačica sa jemenskim poreklom, a njeno puno ime je bilo Bat-Sheva Ofra Haza.

Priča o njenom životu je neverovatna priča o slavi, moći, ljubavi, lepoti, muzici, žrtvovanju, te priča o razarajućim predrasudama društva, pogrešnim odlukama i neočekivanoj tragediji.

Ofra Haza
foto: Printscreen

Rođena je u siromašnoj porodici imigranata 1957. godine kao deveto i najmlađe dete. Iz kandži siromaštva istrgao ju je samo ogromni talenat i glas kojim je očaravala svakoga ko bi je upoznao, napisali su na Facebook grupi "Niste znali".

Kada je imala dvanaest godina njen talenat je otkrio agent dečijeg pozorišta „Bezalel Aloni“. Njena karijera nezaustavljivo se probijala ka vrhu svetske muzike, dok su je lokalni mediji obožavali, pripisujući joj epitet „Madone sa istoka“.

Pevačica je često isticala, mnogo godina kasnije, sa pozicije zvezde, da je glas jedino čime se služi na putu do uspeha. Ta „jednostavnost“ na koju se oslanjate i u koju verujete kada imate ogroman talenat u rukama, vodila ju je brzo do uspeha.

Na nacionalnom festivalu „Mizrahi“ 1974. je osvojila treće mesto, a onda je pet godina kasnije dobila važan angažaman, da otpeva numeru za film „HaGashash HaHiver“ koji je upravo zbog njenog pevanja postao veliki hit u Izraelu.

1 / 3 Foto: Printscreen

Zavoleli su je mnogi, a onda je nakon objavljivanja prvog albuma „Al Ahavot Shelanu“ („Our Love“) 1980. njena popularnost doživela veliki skok. Da Haza ide do zvezda, pokazali su njeni naredni albumi i nagrade koje je dobijala za njih.

Haza je godinama nizala uspehe, od fenomenalnih singlova preko najprodavanijih albuma i brojnih nastupa i festivala do rada na filmskoj muzici. Kruna njene posvećenosti muzici usledila je 1983. godine kada su joj se otvorila sva vrata svetske scene, nakon drugog mesta na Evrosongu, sa pesmo „Chaime“.ajveći internacionalnu popularnost postiže pesmom „Im Nin’Alu“, a potom je javnost očarala i predivnom, dirljivom numerom „Izbavi nas“ iz animiranog filma „Princ iz Egipta“, koju je otpevala na ukupno 17 jezika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.