OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA SANDRE MELJIČENKO: Na slikama NIKAD nema osmeh, razlog je ŠOKANTAN!
Sandra Meljničenko, Foto: Printscreen

isplivalo

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA SANDRE MELJIČENKO: Na slikama NIKAD nema osmeh, razlog je ŠOKANTAN!

Bivši menadžer i prijatelj Sandre Meljničenko tvrdi da se modelsica nije udala zbog novca i da stavno voli Andreja.

Objavljeno: 11:06h

Bivša "modelsica" Sandra (devojačko Nikolić) od 2005. godine u braku je sa ruskim milijarderom Andrejom Meljničenkom, a svedok njihove ljubavi je upravo Milan Vrbić Vrba, menadžer, koji je bio na njihovoj svadbi i jedan je od retkih ljudi iz Srbije s kojim je "modelsica" ostala u kontaktu.

Sandra Meljničenko
foto: Printscreen

- Sandra stvarno voli Andreja, novac je nikada nije zanimao. Kada ga je upoznala, već je odlično zarađivala od modelinga i pevanja, pa joj njegovo bogatstvo nije ništa značilo. Najbitnije joj je bilo da bude srećna, a sreću je pronašla pored Andreja! Njega bi svaka žena poželela... Rođen je u radničkoj porodici, sve je stekao sam, a i Sandra je krenula od nule. Njih vezuje ogromna ljubav! Najbitnije im je da sačuvaju porodicu, sin i ćerka su im centar sveta. Sandra je baš vezana za majku i svekrvu, koje su stalno kod nje - započinje priču Sandrin prijatelj i dodaje da je za porodicu Meljničenko novac postao teret:

- Veliki novac je velika odgovornost. U njihovim firmama je zaposleno maltene milion ljudi. Uz to, Sandra se bavi i humanitarnim radom.

1 / 10 Foto: Printscreen

Kompozitor i producent grupe "Models" prisetio se 1996. godine, kada je upoznao sada najbogatiju Srpkinju.

- Sandra i ja se znamo od njene 15. godine. Bila je profesionalni model, a ja sam napravio kasting kako bih izabrao članice svoje grupe. Bila je lepa, ali i harizmatična, lepo se ponašala i, što je najbitnije, bila je čovek od reči. Što kaže, to i uradi. Svako ko ju je poznavao znao je da će daleko dogurati. Kada je počela da radi, imala je honorar od 500 maraka, a sada, eto, ima milijarde - priča Vrba i otkriva zašto se Sandra nikad ne smeje na fotografijama:

- To joj je profesionalna deformacija. Kada modeli uče zanat, gledaju kako da najbolje ispadnu na fotografijama i pred kamerom, prenosi "Informer".

Šesti paket sankcija koje je Evropska unija uvela protiv Rusije, nije toliko digao prašinu, koliko objava da su se i neke osobe našle na listi, pre svega dvoje srpskih državljana, koji su privredno ili porodično povezani sa Moskvom – biznismen Bogoljub Karić i Beograđanka i bivša pevačica grupe “Models” Sandra Meljničenko.

Naime, slovenački portal 24ur objavio je izjavu portparola bračnog para Andreja i Sandre Meljničenko, a koju je objavio Rojters.

– Odluka Evropske unije da proširi sankcije ruskom milijarderu Andreju Meljničenku na njegovu suprugu je “iracionalna” jer ona nikada nije imala rusko državljanstvo – niti je boravila u Rusiji, rekao je portparol para.

Aleksandra Meljničenko, koja je rođena u Beogradu i ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, „snažno će osporiti ovu nepravednu odluku donetu protiv nje“, rekao je neimenovani portparol Rojtersu.

Mediji su ranije objavili da je Meljničenko 8. marta ustupio svojoj supruzi vlasništvo nad rudnikom uglja SUEK AO i kompanijom za proizvodnju đubriva EuroChem Group AG. Učinio je to samo dan pre nego što ga je EU stavila na listu sankcija.

EU je sada sankcionisala Meljničenkovu suprugu u okviru šestog paketa sankcija Rusiji. U Briselu kažu da Aleksandra Meljničenko „dobro koristi muževljevo bogatstvo“.

Produženje sankcija sada dovodi supružnike u nezgodan položaj. Pošto sankcije podrazumevaju zamrzavanje njene imovine, to predstavlja probleme za obe kompanije.

Andrej Meljničenko
foto: Profimedia

Portparol EuroChem-a je rekao da će kompanija striktno poštovati zakon o sankcijama EU, ali da će takođe pokušati da razgovara sa vlastima EU o tome kako bi mogla da nastavi da isporučuje đubriva poljoprivrednicima.

– EuroChem će sarađivati sa Evropskom komisijom na pronalaženju rešenja koja će ga održati i obezbediti đubriva u najkritičnije vreme prehrambene krize – rekao je portparol kompanije. EuroChem čini oko pet odsto svetske proizvodnje đubriva.

EU optužuje Meljničenka za blisko prijateljstvo sa Vladimirom Putinom.

Predstavnik porodice Meljničenko je takođe rekao da biznismen nije imao političke veze sa ruskim vlastima, a odluku o sankcijama opisao je kao „nepromišljenu“ i „proizvoljnu“. Porodica sada računa na pomoć suda.

Najbogatijoj Srpkinji Sandri Meljničenko uvedene su sankcije Evropske unije (EU), a sve zbog bogatstva svog supruga Andreja Meljničenka čije se bogatstvo procenjuje na 17,9 milijardi dolara. Kako bi sačuvao bogatstvo, Meljničenko je prepisao dve kompanije na ime supruge.

U Službenom listu EU piše da je Aleksandra Meljničenko supruga Andreja Igoreviča Meljničenka, ruskog industrijalca koji je vlasnik velikog proizvođača gnojiva EuroChem Group i društva za proizvodnju ugljena SUEK.

Andrej Meljničenko
foto: Profimedia

- Aleksandra Meljničenko koristi se bogatstvom svojeg supruga. Zajedno sa suprugom ima u vlasništvu dva penthausa koji vrede više od 30 miliona dolara. U martu 2022. Aleksandra Meljničenko zamenila je svojeg supruga kao stvarna vlasnica društva Firstline Trust, kojim upravlja Linetrust PTC Ltd, društvo koje zastupa krajnjeg vlasnika grupacije EuroChem Group. Stoga je povezana s vodećim poslovnim čovekom uključenim u vodeće sektore koji osiguravaju znatan izvor prihoda Vladi Ruske Federacije, koja je odgovorna za pripojenje Krima i destabilizaciju Ukrajine - piše u obrazloženju.

A svota zabog koje se Sandra našla na meti EU uopšte nije mala, pa prema podacima iz 2021. godine, bogatstvo Meljničenkovih se procenjuje na 17,9 milijardi dolara, a neke procene idu i do cifre od 22,7 milijardi. Ono što se zna jeste da se smatra osmim najbogatijim čovekom u Rusiji.

Najveći deo Meljničenkovog bogastva dolazil od kompanija koje su najveće u svetu po proizvodnji uglja i đubriva, a koje su sada zvanično u Sandrinom vlasništvu.

To su EuroChem i SUEK. Sedište SUEK-a je u Moskvi, Rusija, a EuroChem ima sedište u Cugu u Švajcarskoj.

Prema godišnjem izveštaju kompanije za 2020. Melničenko je kontrolisao 90 odsto EuroChem-a. On je takođe držao 92,2 odsto udela u SUEK-u, najvećem ruskom dobavljaču termalnog uglja.

Milijarder takođe ima udeo u javnoj industrijskoj kompaniji Rosseti Siberia PJSC (40,4%) i u potpunosti kontroliše rudnik uglja Lučegorski i hidroelektranu Primorskaja GRES, piše "Blumberg".

Andrej Meljničenko
foto: Profimedia

Vrednost milijarderovih novčanih ulaganja i lične imovine delimično je zasnovana na izveštajima lokalnih medija i brojkama koje su dali njegovi predstavnici za štampu. On je zaradio više od 800 miliona dolara na osnovu dostupnih informacija o dividendama Sueka i Eurochema. Takođe je prikupio više od 500 miliona dolara od dividendi i prodaje akcija kompanija kojima se javno trguje do decembra 2017.

Takođe, u svoju biografiju upisuje stavku suosnivač MDM banke, koja je postala jedna od 10 najvećih privatnih banaka u Rusiji, i do 1997. predsedavao je njenim upravnim odborom. Već te godine otkupljuje sve deonice od patnera i postaje jedini vlasnik banke.

Slobodno vreme provodi na svojoj jahti "A". Jahta liči na podmornicu, a pretpostavlja se da je vredna četvrt milijarde evra. Sudeći po nekim izveštajma iz ranijih godina, Meljničenko poseduje još jedan brod, odnosno jedrilicu.

Meljničenko ima i kolekciju slika impresionista, uključujući i komade Monea, od koji su neki navodno, okačeni u pomenutoj jahti.

Poseduje i luksuzni "Boeing BBJ aircraft", penthaus u Njujorku na dva nivo sa velikom terasom na krovu. Ovaj penthaus vredi 12,2 miliona dolara kod Central parka u Njujorku. Par takođe ima vilu u francuskom Antibu, te imanje u Sariju, u Velikoj Britaniji, procenjeno na 24 miliona funti. Takođe se u pojedinim izveštajima pominju i nekretnine u švajcarskom Sent Moricu.

Meljničenko nije poznat u medijima kao milijarder koji voli da se razbacuje novcem, ali nije ni škrt na novčaniku. Tako se saznalo i da je jedne godine za Sandrin rođendan angažovao Dženifer Lopez.

Sandra i Andrej Meljničenko su u braku od 2005. godine i imaju dvoje dece, ćerku Taru i sina Adrijana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.