SANDRA MELJNIČENKO NA UDARU EVROPSKE UNIJE: Najbogatijoj Srpkinji UVELI SANKCIJE!
Sandra i Andrej Meljničenko, Foto: Profimedia

UPRAVO SAOPŠTENO

SANDRA MELJNIČENKO NA UDARU EVROPSKE UNIJE: Najbogatijoj Srpkinji UVELI SANKCIJE!

Ona je udata za ruskog milijardera Andreja Meljničenka

Objavljeno: 16:37h

Najbogatijoj srpkinji Sandri Meljičenko uvedene su sankcije Evropske unije (EU).

Ona je udata za ruskog milijardera Andreja Meljničenka koji joj je, kako bi sačuvao bogatsvo, prepisao svu imovinu.

Tačnije, on je nedavno dve svoje velike kompanije prepisao na ime svoje supruge.

1 / 5 Foto: Profimedia

Beograđanka Sandra Meljničenko (45), nekadašnja članica dens grupe Models, preko noći je postala milijarderka pošto joj je suprug, ruski oligarh Andrej Meljničenko, na svoj 50. rođendan prepisao celokupno bogatstvo i vlasništvo nad dve najveće svetske kompanije za proizvodnju uglja i đubriva, samo dan pre nego što mu je Evropska unija sankcionisala sredstva.

Time se ova bivša pevačica i manekenka našla na listi najbogatijih žena na svetu, sa bogatstvom procenjenim na čak 23,8 milijardi dolara, te ujedno postala i najmlađa među deset najimućnijih žena na svetu, zauzevši osmo mesto na listi magazina „Forbs“.

Evropska unija je sankcionisala Meljničenka 9. marta, kao razlog navodeći njegovu bliskost sa Kremljem, u okviru pokušaja Zapada da kazni ruskog predsednika Vladimira Putina za invaziju na Ukrajinu započetu 24. februara.

Sankcije, koje uključuju zamrzavanje njegove imovine, zabranu ulaska u Evropsku uniju i zabranu entitetima iz EU da mu obezbeđuju sredstva, ne odnose se na njegovu suprugu, niti na ćerku i sina bračnog para.

Aleksandra Meljničenko rođena je 1977. u Beogradu. Srednje obrazovanje stiče u Jedanaestoj beogradskoj gimnaziji, nakon čega upisuje Fakultet za međunarodni menadžment u Beogradu.

Sa 15 godina putuje sa roditeljima u Milano, Pariz i London, gde radi za nekoliko modnih brendova.

Sa 17 godina postaje jedna od Modelsica. Snimila je spotove sa Zdravkom Čolićem i Željkom Samardžićem.

Od 1999. četiri godine provodi radeći u Milanu i Barseloni, gde učestvuje u velikom broju reklamnih kampanja, kako u štampanim medijima, tako i na televiziji.

Godine 2003. na jugu Francuske, Aleksandra upoznaje Andreja Meljničenka.

U septembru 2005. godine, na Azurnoj obali su organizovali raskošnu svadbu, na kojoj su nastupile Vitni Hjuston i Kristina Agilera, a procenjuje se da je trodnevna ceremonija koštala preko 30 miliona dolara.

Bračni par poseduje veliku kolekciju umetničkih dela, među kojima i dve slike Kloda Monea iz čuvene serije „Lokvanji“ kao i brojne komade nameštaja iz 18. veka.

Imaju vilu na Tajlandu, luksuznu kuću u Sent Moricu, dvorac u Velikoj Britaniji, penthaus u Njujorku, brojne nekretnine u Moskvi, Londonu i Beogradu, kao i privatni avion boing 737.

Tokom leta, najčešće borave u luksuznoj vili u Antibu, između Kana i Nice.

Vlasnici su motorne jahte „A“, čija je izgradnja koštala preko 300 miliona dolara.

Jahta ima oko 7.315 kvadratnih metara životnog prostora, zapošljava posadu od najmanje 35 ljudi, a glavni apartman je obložen blindiranim staklom debljine 44 milimetra.

Dizajner jahte je Filip Stark. Ova jahtu je 12. marta 2022. zaplenila italijanska policija u skladu sa merama protiv ruskih oligarha.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.