NINA BADRIĆ RASKRINKALA MELJNIČENKOVU: Otkrila šta se dešava iza 4 zida!
Sandra Meljničenko, Foto: Profimedia

priznala

NINA BADRIĆ RASKRINKALA MELJNIČENKOVU: Otkrila šta se dešava iza 4 zida!

Život Sandre Meljničenko intrigira, bliska prijateljica Nina Badrić otkrila detalje

Objavljeno: 13:42h

Sandra Meljničenko nedavno je i zvanično postala milijarderka i, prema listi magazina Forbs, osma najbogatija žena na svetu.

Naime, njen suprug, tajkun Andrej Meljničenko, dan pred uvođenje sankcija Rusiji prepisao joj je svu imovinu, procenjenu na oko 24 milijarde dolara.

1 / 4 Foto: Profimedia

A kada raspolažete tolikim novcem, nemate neku preteranu potrebu da dolazite u dodir sa “običnim” narodom.

Sandra, doduše, ponekad voli da izađe među ljude. Viđali smo je kako opušteno šeta ulicama italijanskih letovališta i Azurnom obalom, iako bi dobar deo toga mogla da kupi.

Ne znamo ko su joj najbolje drugarice, to vešto krije, ali jedna od retkih osoba sa kojima je bliska je regionalna muzička zvezda Nina Badrić.

Počele su intenzivnije da se druže krajem 2009, kada je Nina u Moskvi pevala na svadbi Sandrinog mlađeg brata Milana Nikolića.

- Sandra i Andrej su super. Poznajem ih niz godina. Njih dvoje vole da dele privilegiju svog života na visokoj nozi sa brojnim prijateljima. Najvažnije je to što mi je sa njima uvek prijatno, jer su jednostavni i neopterećeni ljudi. Bogati su, to je zaista privilegija, ali, s druge strane, imam i prijatelje koji nemaju novca. U oba slučaja bitno je da se energije poklapaju – ispričala je pevačica jednom prilikom.

Šesti paket sankcija koje je Evropska unija uvela protiv Rusije, nije toliko digao prašinu, koliko objava da su se i neke osobe našle na listi, pre svega dvoje srpskih državljana, koji su privredno ili porodično povezani sa Moskvom – biznismen Bogoljub Karić i Beograđanka i bivša pevačica grupe “Models” Sandra Meljničenko.

Naime, slovenački portal 24ur objavio je izjavu portparola bračnog para Andreja i Sandre Meljničenko, a koju je objavio Rojters.

– Odluka Evropske unije da proširi sankcije ruskom milijarderu Andreju Meljničenku na njegovu suprugu je “iracionalna” jer ona nikada nije imala rusko državljanstvo – niti je boravila u Rusiji, rekao je portparol para.

Aleksandra Meljničenko, koja je rođena u Beogradu i ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, „snažno će osporiti ovu nepravednu odluku donetu protiv nje“, rekao je neimenovani portparol Rojtersu.

Mediji su ranije objavili da je Meljničenko 8. marta ustupio svojoj supruzi vlasništvo nad rudnikom uglja SUEK AO i kompanijom za proizvodnju đubriva EuroChem Group AG. Učinio je to samo dan pre nego što ga je EU stavila na listu sankcija.

EU je sada sankcionisala Meljničenkovu suprugu u okviru šestog paketa sankcija Rusiji. U Briselu kažu da Aleksandra Meljničenko „dobro koristi muževljevo bogatstvo“.

Produženje sankcija sada dovodi supružnike u nezgodan položaj. Pošto sankcije podrazumevaju zamrzavanje njene imovine, to predstavlja probleme za obe kompanije.

Portparol EuroChem-a je rekao da će kompanija striktno poštovati zakon o sankcijama EU, ali da će takođe pokušati da razgovara sa vlastima EU o tome kako bi mogla da nastavi da isporučuje đubriva poljoprivrednicima.

– EuroChem će sarađivati sa Evropskom komisijom na pronalaženju rešenja koja će ga održati i obezbediti đubriva u najkritičnije vreme prehrambene krize – rekao je portparol kompanije. EuroChem čini oko pet odsto svetske proizvodnje đubriva.

EU optužuje Meljničenka za blisko prijateljstvo sa Vladimirom Putinom.

Predstavnik porodice Meljničenko je takođe rekao da biznismen nije imao političke veze sa ruskim vlastima, a odluku o sankcijama opisao je kao „nepromišljenu“ i „proizvoljnu“. Porodica sada računa na pomoć suda.

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.