KO JE ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ, DRUGA ŽENA POKOJNOG MUAMERA? Danima puni medijske stupce, zovu je "Sandžačka Hurem"!
Foto: Damir Dervišagić

hrabra i dostojanstvena

KO JE ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ, DRUGA ŽENA POKOJNOG MUAMERA? Danima puni medijske stupce, zovu je "Sandžačka Hurem"!

Od prošle godine je i pomoćnica ministra prosvete.

Objavljeno: 08:25h

Elma Elfić Zukorlić, je druga legitimna supruga pokojnog mufitije Muamera Zukorlića. Od smrti pokojnog muftije, veoma često se oglašava, doduše zbog turbulentnih porodičnih odnosa, a nedavno je na Instagramu objavila:

„I tako kroz istoriju, imena žena vremenom su se menjala: Ajša, Hurem, Košem… Na kraju njihova imena i vreme u kojem su živele postala su nebitna. Bitno je da su bile žene koje je trebalo zaboraviti jer su bile voljene, poštovane, uticajne; čija su mišljenja vrednovana, a koje su iznad svega bile odani prijatelji svojim vladarima. Jedno im je zajedničko - pokušali su da ih izbrišu iz istorije, međutim, o njima se i dalje piše i govori u 21. veku...“, napisala je ona, a kao prilog ovoj objavi postavila je svoju sliku s lokacije Topkapi u Istanbulu, odnosno mesta gde su stolovale žene sultana.

Elma Elfić Zukorlić
foto: Instagram

Rahmetli Zukorlić je uvek privlačio pažnju javnosti, pojavom, politikom, izjavama, ali i privatnim životom. Imao je zvanično dve supruge Umeju Abu Taha Zukorlić i Elmu Elfić Zukorlić, sa kojima je sklopio šerijatske brakove i osmoro dece.

Mlađa Elma, rođena je 1980. godine u Novom Pazaru. Poriče iz ugledne i bogate, „has pazarske“ porodice. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Diplomirala je 2007. na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta. Master studije i doktorat je završila na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač njen rahmetli suprug. Navodno su se tu i upoznali, a ljubav se odmah rodila. Dobili su četvoro dece. Kaže da joj je suprug uvek i u svemu bio podrška. Vrlo je zaposlena. Između ostalog je vlasnica knjigovodstvene i konsalting agencije „Elmax group“, profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, drektorka humanitarne „Mufty fondacije“, predsednica Upravnog odbora vrtića „Reuda“. Od prošle godine je i pomoćnica ministra prosvete.

Nije, međutim, bila na listi kandidata za poslanike SPP, što je pojačalo spekulacije da se ne slaže najbolje sa najstarijim sinom rahmetli supruga. Tih dana se oglasila indikativnom objavom takođe na društvenim mrežama. „Kroz historiju, imena žena vremenom su se mijenjala: Ajša, Hurem, Košem… Bile su žene koje su trebale biti zaboravljene jer su bile voljene, poštovane, uticajne; čija su mišljenja vrednovana, a koje su iznad svega bile odani prijatelji svojim vladarima…“

1 / 5 Foto: Instagram

Bonus video:

00:28

UMRO MUAMER ZUKORLIĆ: Poslanik i muftija preminuo u 51. godini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.