UDOVICA MUAMERA ZUKORLIĆA ZAINTRIGIRALA PORUKOM ČETIRI MESECA NAKON NJEGOVE SMRTI: "Kunemo se svevišnjim Allahom"
Elma Zukorlić, Foto: Filip Plavčić

ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ

UDOVICA MUAMERA ZUKORLIĆA ZAINTRIGIRALA PORUKOM ČETIRI MESECA NAKON NJEGOVE SMRTI: "Kunemo se svevišnjim Allahom"

Prenela je na svom Instagram storiju fotografiju i poruku koju je objavila Mina Zukorlić.

Objavljeno:

Lider stranke Pravda i pomirenje i bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra iznenada u Novom Pazaru.

Elma Elfić Zukorlić, je druga legitimna supruga pokojnog mufitije Muamera Zukorlića. Od smrti pokojnog muftije, veoma retko se oglašava, a sada je zaintrigirala svoje pratioce na Instagramu objavom koju je postavila na svom nalogu.

Prenela je na svom Instagram storiju fotografiju i poruku koju je objavila Mina Zukorlić.

- "Babo, kunemo ti se svevišnjim Alahom da ćemo kroz život, ne čestim fotografijama, ne rečima, već delima pokazati da smo dostojni tebe". Mina - stoji u objavi.

Elma Zukorlić
foto: Printscreen Instagram

Juče je bilo tačno četiri meseca od smrti Muamera Zukorlića.

Podsetimo, sin Muamera Zukorlića i njegov naslednik na čelu Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić nije na listu za parlamentarne izbore, koja nosi naziv "Muftijin amanet", stavio i svoju maćehu, Elmu Zukorlić koja je, inače, veoma politički aktivna.

Ona je i tada imala zanimljivu objavu na društvenim mrežama gde je sebe uporedila sa Hurem, jedom od žena turskog sultana Sulejmana.

Stanovnike Srbije je uvek zanimao brak Muamera i njegove druge žene Elme, sa kojom je muftija dobio četvoro dece. Elma je jedna moderna žena koja prati trendove oblačenja, ali i poštuje tradiciju:

"Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odevanja, a to je da odeća nije prozirna i tesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj meri u kojoj smatram da meni to pristaje. Šanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim pre što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Nakon prerane smrti Muamera Zukorlića, ona se hrabro držala, a evo šta je tada rekla:

"Veoma mi je teško da objasnim kako se osećam u ovim trenucima jer mislim da ne postoji adekvatna reč. Možda bi najbolji opis mog trenutnog stanja bilo to da kao da sam upala i zaronila u neki bunar tuge, gde se iz dana u dan nadam da ću dotaći tlo i da ću se negde otisnuti ka površini, međutim, nikako da dođem do tla. Što se utehe tiče, u mom životu svaka osoba ima svoje mesto.

Deca su tu kao neko ko mi pruža pozitivnu energiju i vuče me napred, ali ljubav koju osećam i koju sam osećala prema suprugu je nešto sasvim drugo. U prvim danima sam dobijala reči utehe da treba da budem jaka zbog dece, mada, iako će možda zvučati grubo, u tim trenucima nisam utehu nalazila čak ni u njima. To su, naravno, bili prvi dani, kada je bol bila previše dominantna. Poslednjih dana utehu tražim u želji da nastavim onako kako je on želeo i kako bi on želeo, ali i u nadi da u budućem periodu doprinesem ideji za koju se on borio”, rekla je Elma.

Ispričala je i kako je izgledao poslednji dan Muamera Zukorlića:

"Noć pre nego što će muftija preseliti bili smo u njegovoj porodičnoj kući u Orlju, selu koje je veoma voleo. Igrali smo se sa decom, tačnije sa najmlađim sinom smo igrali fudbal. Ja sam bila golman, oni su bili fudbaleri, takmičili su se i zna se ko je pobedio. Naravno, muftija jer nikada nije puštao decu da pobeđuju, iz razloga što im je i kroz to davao lekciju da se do uspeha dolazi isključivo svojim stvarnim rezultatima. Nakon toga je sa sinovima obavio namaz i isplanirali smo sutrašnji dan. On je sutradan završio prvo predavanje i popeo se u kabinet u kom je uzeo abdest i nakon toga je predao dušu stvoritelju”, ispričala je Elma, a prenosi sandzacke.rs

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.