POJAVILA SE KAO MALOLETNICA I OBELEŽILA DEVEDESETE: Posle TRAGEDIJE je napustila ESTRADU, danas je DRUGA ŽENA
Lina Božović, Foto: Printscreen

jao!

POJAVILA SE KAO MALOLETNICA I OBELEŽILA DEVEDESETE: Posle TRAGEDIJE je napustila ESTRADU, danas je DRUGA ŽENA

Njen hit svi dobro znate!

Objavljeno:

Devedesete godine bile su veoma plodonosne kada je reč o muzičkim nadama pa su mnoge pevačice tada započele svoje karijere i oprobale se na estradnom nebu.

Jedna od njih je Lina koja je u to vreme bila velika tinejdž zvezda.

– U muziku sam ušla sasvim slučajno. Kad sam imala 12 godina, na jednoj privatnoj proslavi sam uzela mikrofon i otpevala jednu pesmu od Merime Njegomir, svi su bili oduševljeni, ali i zapanjeni jer dotad niko nije znao da sam talentovana za pevanje. Onda sam pričala sa svojim ocem i rekla sam mu da želim da se bavim muzikom, pa sam posle toga krenula na privatne časove i ubrzo snimila prvi CD.

1 / 2 Foto: Printscreen

Na njemu se izdvojila pesma “Bumbar” koja je bila veliki hit.

Ali porodična nesreća joj je promenila tok karijere. Naime, Lina je ostala bez oca koji je umro i iako na vrhuncu karijere napustila estradu.

– Razlog je taj što je 1997. godine umro moj otac. Imala sam tada 17 godina, tek je u prodaju izašao moj treći album. On je bio sve vreme uz mene, brinuo o mojoj karijeri. Posle očeve smrti sam bila šokirana tim što me je snašlo, ostala sam bez tog oslonca i odlučila sam da napravim pauzu. Kasnije više nisam ni imala želju da se vraćam pevanju, rekla je u jednom intervjuu.

Tada gospođica Božović, u međuvremenu je postala gospođa Marković, pa iako je ne viđamo u javnosti ona održava prisne kontakte sa pevačicama koje poznaje od početka karijere.

1 / 4 Foto: Printscreen/facebook / Lina Bozovic Marković

– Tanja iz Dr Igija mi je venčana kuma, s njom se često čujem i vidim. Takođe, skoro sam se čula i sa Anabelom. S vremena na vreme svi se vidimo, imamo povremeno turneje u inostranstvu.

Lina je danas udovica i ima dve ćerke Katarinu i Emu i živi u Crnoj Gori.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.