NAKON PORODIČNE TRAGEDIJE NAPUSTILA JE ESTRADU ZAUVEK: Evo gde je danas i šta radi omiljena pevačica 90tih!
Lina Božović, Foto: Printscreen

nekad i sad

NAKON PORODIČNE TRAGEDIJE NAPUSTILA JE ESTRADU ZAUVEK: Evo gde je danas i šta radi omiljena pevačica 90tih!

Njenu pesmu "Bumbar" obožavali smo devedesetih godina

Objavljeno: 17:44h

Brojni hitovi koji su nastali tokom devedesetih godina obeležili su našu muzičku scenu, a među njima je bez sumnje i čuvena numera “Bumbar” iz 1996. godine, koji je snimila u to vreme veoma popularna pevačica Lina Božović.

Lina je u to vreme bila tinejdžerka, a njena karijera išla je uzlaznom putanjom. Međutim, jedan tragičan događaj prekinuo je sve njene planove.

Lina je, naime, samo godinu dana nakon što ju je hit “Bumbar” vinuo u zvezde, ostala bez oca, koji joj je bio najveća podrška i oslonac. Budući da je upravo on brinuo o njenoj karijeri, pevačica je nakon njegove smrti rešila da se potpuno povuče iz javnog života. Dugo nakon nemilog događaja nije se pojavljivala u medijima, niti je o tome govorila javno. O bolnom periodu prvi put je za domaće medije progovorila pre nekoliko godina, kada je priznala da zbog ove tragedije više nije imala želju da nastavi sa pevanjem.

– Razlog je taj što je 1997. godine umro moj otac. Imala sam tada 17 godina, tek je u prodaju izašao moj treći album. On je bio sve vreme uz mene, brinuo o mojoj karijeri. Posle očeve smrti sam bila šokirana tim što me je snašlo, ostala sam bez tog oslonca i odlučila sam da napravim pauzu. Kasnije više nisam ni imala želju da se vraćam pevanju – rekla je Lina pre nekoliko godina.

Lina je poreklom iz Crne Gore, gde i danas živi. Pokrenula je sopstveni biznis i otvorila kozmetički salon, a muzikom se i dalje bavi muzikom, ali daleko od reflektora i estrade.

Lina je majka dve ćerke, Eme i Katarine, a nakon gubitka oca zadesila ju je još jedna porodična tragedija kada joj je preminuo suprug.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.