UBACITE UPALJENU ŠIBICU U WC ŠOLJU I REŠIĆE VAM ČEST PROBLEM: Bolje da ste ovo ranije znali (VIDEO)
Wc šolja, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

UBACITE UPALJENU ŠIBICU U WC ŠOLJU I REŠIĆE VAM ČEST PROBLEM: Bolje da ste ovo ranije znali (VIDEO)

Kako da se rešite neprijatnih mirisa iz toaleta na jednostavan, brz i pre svega jeftin način? Dovoljna je šibica. Zapalite je i bacite u VC šolju. Ovo je vrlo jednostavan trik koji ćete od sada sigurno češće koristiti

Objavljeno: 11:06h

Nećemo nikoga iznenaditi rekavši da je toalet jedno od najprljavijih mesta u stanu. To je stanište mnogih opasnih bakterija, virusa i gljivica, uključujući i veoma opasnu E. coli (poznatu i kao bakterija debelog creva), koja je deo bakterijske flore debelog creva. Međutim, kada napusti ljudsko telo, a zatim ponovo uđe u njega, može biti veoma ozbiljna pretnja po zdravlje, pa čak i život.

Zato je redovno i temeljno čišćenje i dezinfekcija toaleta toliko važno. I ne morate da koristite skupe hemijske proizvode. Postoje mnogo jednostavniji i jeftiniji načini da se to uradi. Na primer, beli luk će pomoći. Zahvaljujući sadržaju alicina, može se uspešno koristiti za dezinfekciju toaleta , dovoljan je samo jedan češanj! Ova prirodna metoda štiti od razvoja bakterija i gljivica.

Tradicionalni vodonik peroksid će takođe biti savršen za dezinfekciju toaleta . Kako da dezinfikujem toalet sa njim? Ništa lakše. Dovoljno je sipati vodonik-peroksid u raspršivač i temeljno poprskati toalet iznutra i spolja. Posle oko 20 minuta, isperite vodom i obrišite dasku suvom krpom.

1 / 10 Foto: Profimedia

Umesto da kupujete skupe i hemijske osveživače za toalet, ovde možete koristiti i mnogo jeftiniju i manje invazivnu metodu. Dovoljna je šibica ! Zapalite, pa ... bacite u VC šolju i spustite dasku. Sumpor sadržan u njemu, koji će se širiti po toaletu, brzo će ubiti bakterije odgovorne za mirise. Ovaj trik je dovoljan da se primeni s vremena na vreme (po mogućnosti jednom nedeljno). Zahvaljujući tome, lako se možete osloboditi neprijatnih mirisa iz toaleta.

Istovremeno, Jedna žena iz Australije podelila je sa svojim prijateljima na Fejsbuku kako je očistila svoje kupatilo od tvrdokornih mrlja uz pomoć samo jednog proizvoda koji se inače koristi za pečenje. U grupi na Fejsbuku, Loren je otkrila kako je za čišćenje koristila samo jedan jeftini proizvod – limuntus, prenosi Daily Mail.

- Mrzim da čistim toalet. Dve posude (oko 25 grama) limuntusa ostavljene u WC šolji devet sati rešiće celu stvar. Najteži deo procesa je paziti da ljudi ne koriste šolju u tih devet sati. Htela sam da koristim sredstvo za čišćenje, ali ovo je jeftinije - napisala je Lauren u svojoj objavi i uz te reči podelila fotografije odlične transformacije.

Drugi roditelji u grupi ostali su oduševljeni ovom idejom, a neki su podelili načine na koje se i sami koriste limuntus.

- Koristim limuntus na dnevnoj bazi za čišćenje toaleta, ali odlična je jer nema hemikalija pa i deca mogu da čiste s njom - komentarisala je jedna majka.

- Limunska kiselina je najbolja! Odlična za toalete - bila je saglasna jedna korisnica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.