AKO SPREMATE PREBRANAC ZA BADNJE VEČE, OVO MORATE ZNATI: Evo koja 2 KLJUČNA sastojka su NEOPHODNA
Prebranac, Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

BITNO JE

AKO SPREMATE PREBRANAC ZA BADNJE VEČE, OVO MORATE ZNATI: Evo koja 2 KLJUČNA sastojka su NEOPHODNA

Evo kako se pravi prebranac za trpezu za Badnje veče!

Objavljeno: 15:28h

Prebranac je omiljeno slavsko i praznično jelo kod nas, a po tradiciji domaćice ga spremaju za trpezu za Badnje veče. Pronašli smo najlakši recept u koji ide pasulj iz konzerve, biće jednako ukusan kao pravi a imaćete više vremena da uživate u praznicima!

Kuvari dodaju dva tajna sastojka u prebranac, kako bi dva ukusa zbog kojih ga volimo došla još više do izražaja. Pasulj će biti slatkastiji zbog smeđeg šećera, a pikantniji zbog samo jedne kašičice senfa. Evo kako se pravi prebranac!

Sastojci:

1 / 7 Foto: profimedia

2 konzerve pasulja 1 veliki crni luk 2 čena belog luka 2 kašike paradajz pirea 1 konzerva paradajza pelata 1 kašičica senfa 2 kašike smeđeg šećera 4 kašike mlevene crvene paprike

Priprema:

U dubljem sudu propržite sitno seckani crni i beli luk, dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte šećer i paradajz pire, pa promešajte dok se ne zaprži. Potom u šerpu ubacite dobro oceđeni pasulj, začine i usitnjeni pelat. Pustite da provri, odmah smanjite vatru i krčkajte desetak minuta.

Prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok sos ne uvri i na vrhu se napravi lepa korica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.