EVO KAKO DA UVEK IMATE SAVRŠENO PRŽENU RIBU: Ovaj trik je malo ko znao (VIDEO)
Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ Tonchy Shultz

BEZ NEPRIJATNIH MIRISA

EVO KAKO DA UVEK IMATE SAVRŠENO PRŽENU RIBU: Ovaj trik je malo ko znao (VIDEO)

Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu

Objavljeno: 14:29h

Sastojci

Potrebno je:

2 kg ribe

Marinada:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

2 kašike soli

1 kašičica suvog peršuna

1 kašičica belog luka u prahu

1/2 limuna (sok)

3 kašike ulja

...i još:

15 kašika običnog brašna

6 kašika kukuruznog brašna

3 kašičice aleve paprike

ulje

Priprema

Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine.

Pripremljenu ribu staviti u dublju posudu i posuti je sa solju. Dobro promešati. Zatim je posuti sa svim navedenim začinima, rukama dobro promešati, da se svako parče obavije sa začinima, poklopiti i ostaviti u frižider, oko dva sata.

Uzeti kesu, staviti jedno i drugo brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti. U šerpu sipati veću količinu ulja i staviti da se ugreje. U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe, isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu.

SAVET

Količina brašna je u odnosu 5 : 2, odnosno, na 5 kašika običnog brašna idu 2 kašike kukuruznog brašna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.