BEZ NEPRIJATNIH MIRISA
EVO KAKO DA UVEK IMATE SAVRŠENO PRŽENU RIBU: Ovaj trik je malo ko znao (VIDEO)
Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu
Sastojci
Potrebno je:
2 kg ribe
Marinada:
2 kašike soli
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica belog luka u prahu
1/2 limuna (sok)
3 kašike ulja
...i još:
15 kašika običnog brašna
6 kašika kukuruznog brašna
3 kašičice aleve paprike
ulje
Priprema
Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine.
Pripremljenu ribu staviti u dublju posudu i posuti je sa solju. Dobro promešati. Zatim je posuti sa svim navedenim začinima, rukama dobro promešati, da se svako parče obavije sa začinima, poklopiti i ostaviti u frižider, oko dva sata.
Uzeti kesu, staviti jedno i drugo brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti. U šerpu sipati veću količinu ulja i staviti da se ugreje. U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe, isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu.
SAVET
Količina brašna je u odnosu 5 : 2, odnosno, na 5 kašika običnog brašna idu 2 kašike kukuruznog brašna.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!