KREMASTA PASTA KARBONARA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Otkrio je SAVRŠEN RECEPT, ovo morate da PROBATE (VIDEO)
Gordon Remzi, Foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

vrhunski

KREMASTA PASTA KARBONARA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Otkrio je SAVRŠEN RECEPT, ovo morate da PROBATE (VIDEO)

Pospite seckanim peršunom, dobro promešajte, pa servirajte na tanjir i odozgo narendajte puno parmezana

Objavljeno:

Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine. Teško da postoji osoba koja ne bi uživala u ovom jelu, pogotovo ako je kremasto, sočno i ukusno, po receptu najboljih kuvara poput Gordona Remzija. Naime, on je otkrio svoj savršen recept za kremastu pastu karbonaru koja je gotova za svega 10 minuta. U nastavku pogledajte kako i vi brzo i lako kod kuće možete pripremiti ovaj čuveni specijalitet i uživati u ovom slasnom obroku!

Sastojci:

fino parče mesnate dimljene slanine

pola pakovanja špageta

2 žumanceta

2 veća šampinjona

2 čena belog luka

1 ljuta paprika

malo smrznutog graška

180 g pavlake

parmezan

so

biber

ulje

peršun

Priprema:

1. Stavite špagete u ključalu vodu.

2. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte slaninu iseckanu na kockice.

3. Beli luk iseckajte nasitno, pa dodajte slaninu, isečene šampinjone, sitno iseckanu ljutu papričicu i malo graška.

4. U činiju u kojoj ste odvojili žumanca dodajte rendani parmezan i pavlaku.

5. Sve lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa ponovo promešajte.

6. Od vode u kojoj se kuvaju špagete uzmite oko 10 kašika i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.

7. Kada su špagete skuvane, procedite ih i dodajte u tiganj.

8. Sve dobro izmešajte, dodajte smesu od žumanaca, pa ponovo promešajte.

9. Pospite seckanim peršunom, dobro promešajte, pa servirajte na tanjir i odozgo narendajte puno parmezana.

Pogledajte pripremu:

(Espreso / citymagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.