PILETINA U JOGURTU IZ RERNE: Belo meso će biti SOČNO zahvaljujući PRELIVU (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

IDEJA ZA RUČAK

PILETINA U JOGURTU IZ RERNE: Belo meso će biti SOČNO zahvaljujući PRELIVU (RECEPT)

Posle ovako ukusnog ručka zasladite se dobrim kolačem, a onda kada se odmorite operite rernu bez ribanja kako bi uvek bila čista

Objavljeno:
  • 1

Piletinu svi vole, a najbolje je kada se spremi u sosu od jogurta, pa pospe sirom i zapeče u rerni.

Umesto pileta ili pohovanog belog mesa, napravite piletinu u jogurtu iz rerne. Zahvaljući prelivu i siru koji se topi meso će biti neverovatno sočno i mekano. Možete da jedete sa salatom i parčetom hleba.

Posle ovako ukusnog ručka zasladite se dobrim kolačem, a onda kada se odmorite operite rernu bez ribanja kako bi uvek bila čista, a vi imali manje posla sa tvrdokornim mrljama.

Sastojci:

1 kg belog mesa

4 jajeta

350 ml jogurta

300 g tvrdog sira

1 paradajz

Priprema:

Belo meso isecite na komade, stavite u tepsiju, začinite i po želji, pa prelijte sa malo maslinovog ulja. U činiji umutite jaja sa jogurtom. Dodajti 150 g rendanog sira. Prelijte sa dobijenom smesom. Pospite obilno sa rendanim sirom. Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Pospite preostalim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.

(Espreso/stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media