ZA PORODICU
PEČENE PAPRIKE SA KOBASICAMA ZA VAŠ RUČAK: Ručak koji će ZASITITI celu porodicu, a 1 SASTOJAK daje ŠMEK (RECEPT)
Poklopite i ostavite na umerenoj vatri oko 8 minuta
Kaloričan ručak za celu porodicu. Raznovrsno povrće, jaja i kobasice u ovakvoj kombinaciji su neverovatno ukusni. Ako ne volite da jedete npr. patlidžan ovako pripremljen će vas oduševiti. Pečene paprike su svima omiljena salata iz zimnice i zato su neizostavne u svakom jelu. Poslužite sa vrućim domaćim lepinjama kako biste mogli da ih umačete u saft.
700 g kobasice
6 jaja
1 mladi luk
1/2 praziluka
2 pečena patlidžana
4-5 pečenih paprika
3 rendana paradajza
Priprema: Pržite kobasicu u tiganju na malo zagrejanog ulja 3 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Nakon što izvadite kobasicu, dodajte još malo ulja i u njemu pržite seckani crni luk i praziluk. Dodajte pečene paprike, pečeni patlidžan krupnije isečen. Poklopite i ostavite da se krčka 5 minuta na laganoj vatri. Narendajte paradajz i dodajte ih u tiganj. Začinite po želji. Kada voda iz paradajza ispari, posle 7-8 minuta ređajte kobasicu isečenu na komade, a između svakog komada kobasice razbijte 1 jaje. Posolite svako jaje i pospite začinskom paprikom. Poklopite i ostavite na umerenoj vatri oko 8 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!