Poslastica, Foto: Meghan B / Alamy / Profimedia
slatkiši
Od 3 sastojka dobićete kremastu poslasticu koja se topi u ustima: Bez jaja i brašna, a uspeva apsolutno svima
Desert u čaši od 3 sastojka idealan je uz kafu.
Objavljeno:
Omiljeni su nam oni dezerti koji su preukusni, ali za koje nam ne treba mnogo ni vremena ni sastojaka.
Za ovaj čokoladni dezert u čaši potrebna su vam samo tri sastojka, a priprema ovog recepta je veoma laka.
Jedino će vam biti teško da sačekate sat ili dva da se spremljen slatkiš ohladi u frižideru, pre nego što ga probate. Ali sigurni smo da ćete uspeti.
Sastojci:
- 250 gr tamne čokolade
- 60 grama putera
- 500 ml slatke pavlake
Po želji, ne mora
- kakao prah - za posipanje
Priprema:
- Iseckajte čokoladu i stavitte u činiju. Dodati puter u činiju.
- Stavite vodu na ringlu da proključa, pa na pari istopiti čokoladu i puter konstantno mešajući dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Dodajte ovoj smesi 60 ml slatke pavlake i mešajte.
- Stavite u drugu činiju preostali deo slatke pavlake i umutite mikserom u šlag.
- Postepeno dodajte slatku pavlaku/šlag smesi od čokolade i mešajte.
- Sipajte dezert u čaše i lepo izravnajte. Ohladite sat, dva u frižideru pre nego što podlužite
- Po želji pospite preko kakao prah.
Uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




