prijatno
Toliko je dobro da ćete ogrebati tepsiju: Majstorski recept za posni ručak koji će vas oduševiti, vredi probati
Recept iz bakine kuhinje koji će vam se sigurno svideti.
Dragi moji, ako vam je potreban jedan predobar, vrhunski i najsočniji posni ručak, onda je ovo rešenje!
Pravimo slojevito jelo iz rerne koje je toliko ukusno da se tepsija ogrebe! Tajna je u triku sa slojevima krompira, pirinča i povrća, natopljenim posebnim začinima.
Ne odajem sve, ali garantujem da je ovaj krompir najbolji na svetu! Pogledajte video da biste saznali kako se slažu slojevi i kako dobiti onaj vrhunski, sočni ukus!
Potrebno je:
- 1 tikvica
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 1 veći luk
- 3 kašike pirinča
- 1 kašičica suvog začina
- ml biber
- 1 kašika seckanog celera
- 3 vena belog luka
- 200 ml vode
- ulja malo
Priprema:
Tikvicu oguliti i iseći na krugove i posoliti ostaviti 10 minuta pa ocediti. Krompir oguliti i iseći na krugove. luk iseći na krugove i staviti u vodu. Šargarepu iseći na krugove tanke, a papriku iseckati.
Tepsiju podmazati pa na dno poređati pola krompira i celu tikvice. U sredinu staviti oceđen luk, šargarepu seckanu papriku i opran pirinač. Dodati seckan celer sa belim lukom na lističe pa pokriti sa ostatkom krompira.
U činiju sipati vodu, suvi začin i ml biber izmešati i preliti. Preliti malo ulja peći na 230 stepeni C sat vremena. Pokriti alum. folijom pred kraj otkriti da se zapeče.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




