Kolač spreman očas posla i topi se u ustima: Ništa slađe dugo niste probali, odmah zapišite recept
Kolač, Foto: Print Screen Youtube/Deda Miletova Kuhinja

poslastica

Kolač spreman očas posla i topi se u ustima: Ništa slađe dugo niste probali, odmah zapišite recept

Mekan, sočan i jednostavan za pripremu.

Objavljeno:

Brzi kolač sa kafom koji se topi u ustima idealan je desert za sve koji vole aromatične i sočne poslastice spremne za tren oka.

Ovaj kolač sa kafom spoj je nežnog testa i bogatog mirisa kafe, idealan za ljubitelje slatkog i aromatičnog deserta. Mekan, sočan i jednostavan za pripremu, savršen je za popodnevnu užinu ili posle obroka uz šolju kafe. Uz malo oraha ili glazuru od čokolade možete ga dodatno obogatiti i učiniti raskošnijim.

Sastojci:

Za testo

  • 1 1/2 kašike instant kafe
  • 80 ml toplog mleka
  • 3 jajeta
  • ¼ kašičice soli
  • 175 g šećera
  • 80 ml biljnog ulja
  • 200 g običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv

  • 90 g šećera u prahu
  • 2–3 kašike mleka pomešano sa 1 kašičicom instant kafe
  • Dodatno (po želji)
  • Malo seckanih oraha
  • Otopljena čokolada

Priprema:

Priprema testa

Rastvorite instant kafu u toplom mleku i ostavite da se prohladi. Umutite jaja sa šećerom i solju dok ne postanu penasta. Dodajte ulje, vanilu, esenciju badema i ohlađenu kafu, pa sjedinite. Umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo laganim pokretima.

Pečenje kolača

Sipajte smesu u pleh 20 x 20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C 30–35 minuta, dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač da se ohladi.

Preliv i dekoracija

Pomešajte šećer u prahu sa mlekom i kafom i prelijte ohlađeni kolač. Po želji pospite seckanim orasima ili prelijte otopljenom čokoladom.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stvar ukusa/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.