Posna bajadera gotova za manje od pola sata: Topi se u ustima i uspeva svima, odmah zapišite recept
Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

POSLASTICA

Posna bajadera gotova za manje od pola sata: Topi se u ustima i uspeva svima, odmah zapišite recept

Recept za posnu bajaderu brzo se i jednostavno sprema

Objavljeno:

Polako počinje sezona slava, a domaćice se često opredeljuju za sitne kolače kada je u pitanju slatki deo trpeze.

Tu ima bezbroj ideja i mogućnosti, ali maltene da se u svim kućama u Srbiji među slavskim kolačima nalazi i bajadera.

Danas vam predstavljamo posnu varijantu ovog kolača, koja je podjednako lepa kao i mrsna varijanta.

Sastojci:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 10 kašika vode
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr posne čokolade za kuvanje
  • 200 g posnog margarina

Za glazuru:

  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike vode
  • 100 g posne čokolade za kuvanje

Priprema:

  • Kuvajte u šerpi vanilin šećer, šećer i vodu dok ne provri.
  • Potom sklonite sa ringle, pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi.
  • Onda dodjate mleveni keks i orahe i sve dobro sjedinite.
  • Smesu podelite na dva dela. U jedan dodajte rastopljenu čokoladu.
  • U pravougaoni pleh sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese i ostavite u frižideru da se stegne.
  • Kada se kolač u potpunosti stegnete, počnite da pravite glazuru.
  • U šerpu sipajte ulje, šećer, vodu i čokoladu za kuvanje, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi.
  • Kolač secite kad se ohladi.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.