Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura
POSLASTICA
Posna bajadera gotova za manje od pola sata: Topi se u ustima i uspeva svima, odmah zapišite recept
Recept za posnu bajaderu brzo se i jednostavno sprema
Objavljeno:
Polako počinje sezona slava, a domaćice se često opredeljuju za sitne kolače kada je u pitanju slatki deo trpeze.
Tu ima bezbroj ideja i mogućnosti, ali maltene da se u svim kućama u Srbiji među slavskim kolačima nalazi i bajadera.
Danas vam predstavljamo posnu varijantu ovog kolača, koja je podjednako lepa kao i mrsna varijanta.
Sastojci:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 10 kašika vode
- 1 vanilin šećer
- 150 gr posne čokolade za kuvanje
- 200 g posnog margarina
Za glazuru:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike ulja
- 3 kašike vode
- 100 g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
- Kuvajte u šerpi vanilin šećer, šećer i vodu dok ne provri.
- Potom sklonite sa ringle, pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi.
- Onda dodjate mleveni keks i orahe i sve dobro sjedinite.
- Smesu podelite na dva dela. U jedan dodajte rastopljenu čokoladu.
- U pravougaoni pleh sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese i ostavite u frižideru da se stegne.
- Kada se kolač u potpunosti stegnete, počnite da pravite glazuru.
- U šerpu sipajte ulje, šećer, vodu i čokoladu za kuvanje, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi.
- Kolač secite kad se ohladi.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




