neodoljivo
Za ljubitelje krompira ovo je pun pogodak: Ovakav omlet nikada niste jeli, svaki zalogaj je uživanje
Obrok se sprema brzo i lako.
Kad ga jednom provate, pravićete ga veoma često, krompir-omlet sprema se brzo i lako.
Sastojci:
* 2 kuvana krompira * 5 jaja * 1 manji luk * 25 g feta sira ili gaude * 30 ml mleka * 5 velikih kašika ulja * so, biber
Priprema:
1. Luk što sitnije iseckati. Krompir dobro oprati, skuvati ga s korom, pa ga oljuštiti i izrendati. Jaja pomešati s mlekom, dodati so i biber, pa sve to viljuškom dobro izmešati. Zatim dodati isitnjen feta sir ili izrendanu gaudu i krompir, pa sve dobro sjediniti.
2. U većem tiganju zagrejati ulje, dodati mu luk i pržiti ga dok ne postane staklast. U to sipati smesu s jajima i pustiti da se na laganoj vatri prži desetak minuta. Okrenuti je na drugu stranu, kao palačinku. Omlet treba da bude blago braonkast.
3. Toplo jelo poslužiti uz salatu po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




