Bakin nedeljni ručak: Sprecijalitet prste da poližete, neodoljiva piletina na kupusu, ko jednom proba požele ponovo
Ukusan obrok, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Bakin nedeljni ručak: Sprecijalitet prste da poližete, neodoljiva piletina na kupusu, ko jednom proba požele ponovo

Uživaćete u svakom zalogaju.

Objavljeno:

Ovaj recept je idealan za porodični ručak, kombinujući sočno pile i savršeno dinstani kupus u jednom jelu.

Bogatstvo ukusa dolazi od rebarca, luka i začina, a priprema je jednostavna, pa ćete imati više vremena za uživanje sa porodicom.

Potrebno je:

  • 1 glavice kupusa slatkog ili kiselog
  • 1 glavica crnog luka ili praziluka
  • malo ljute tucane paprike
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • mast ili ulje
  • 200 gr suvih rebara
  • 1 pile
Ručak
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U šerpu veću koja ide u rernu ispržiti praziluk na ulju ili masti dodati seckan kupus pa i njega propržiti.

Ako je neslan dodati soli, malo ml paprike može ljute, lovorov list biber u zrnu i suva rebra.

Sve ovo dinstati da tečnost ispari. Pile posoliti i preliti uljem. Kupus skloniti sa šporeta pa staviti spremljeno pile preko kupusa i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni C sat vremena.

Uz ovaj ručka spremite supu. Može i jedna fina projica. Uživajte u gozbi koju ste pripremili vašim ukućanima!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.