Podseća na "najkomplikovanije" torte, a sprema se očas posla: Kremasta i punog ukusa osvaja već na prvi zalogaj
Torta, Foto: RedNumberOne / Alamy / Profimedia

poslastica

Podseća na "najkomplikovanije" torte, a sprema se očas posla: Kremasta i punog ukusa osvaja već na prvi zalogaj

Jednostavna poslastica koja će sa stola nestati dok ste rekli "keks".

Objavljeno:

Jednostavni recepti ukusnih slatkiša su nam omiljeni. A kombinacija keksa i kremastog žutog fila svakako obećava čaroban ukus i milovanje čula.

Stoga vam danas predstavljamo recept za tortu sa piškotama koji ćete obožavati.

Ovaj slatkiš se lako pravi, a punoćom ukusa podseća i na "najkomplikovanije" torte sa pečenim koricama.

Sastojci:

  • 300 gr piškota
  • 1,3 l mleka
  • 250 gr šećera
  • 150 gr gustina
  • 200ml mleka
  • 5 jaja
  • 250 krem sira
  • 300 gr piškota

Priprema:

  1. Poređajte piškote kao snimku na dno kalupa dimenzija 20*30 cm.
  2. Potom napravite fil tako što ćete sipati 1,3l mleka u šerpu i šećer.
  3. U posebnoj činiji pomešajte gustin sa 200 ml mleka i promešajte, pa dodajte u šerpu u kojoj su mleko i šećer. Mešajte.
  4. Umutite jaja, pa dodajte u fil i kuvajte mešajući dok se ne zgusne.
  5. Potom dodajte krem sir i dobro umešajte.
  6. Premažite fil preko piškota, pa preko stavite još jedan sloj piškota. Ostavite tortu u frižideru na tri sata da se stegne.
  7. Nakon toga možete da pospete šećer u prahu preko torte.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.