Pasta, Foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Kremast ručak spreman za pola sata: Brzinski obrok koji ćete uvek rado spremati, ko jednom proba poželeće ponovo
Sočno jelo italijanske kuhinje, Alfredo pasta, mogu da pripreme i početnici u kuhinji.
Objavljeno:
Bogata i kremasta pasta u belom sosu je idealna za sve koji vole italijansku kuhinju.
Veoma lako se priprema, obožavaju ga i početnici u kuhinji, a ukus je neponovljiv.
Recept za najlepšu Alfredo pastu koja je gotova za 30 minuta:
Sastojci:
- 600 gr suve testenine fetućini
- 1 šolja putera
- 400 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- 1 prstohvat belog luka u prahu
- ¾ šolje rendanog pekorina
- ½ šolje rendanog parmezana
Priprema:
- U velikoj šerpi prokuvajte blago posoljenu vodu. Kada provri, dodajte testeninu i kuvajte je 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente. Potom procedite.
- U velikoj šerpi na laganoj vatri istopite puter, pa dodajte začine.
- Pojačajte malo vatru i umešajte pekorino i parmezan dok se ne otopi, a sos ne zgusne.
- Dodajte kuvanu pastu u sos i promešajte dok se potpuno ne pomešaju sos i pasta. Prijatno.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




