Kremast ručak spreman za pola sata: Brzinski obrok koji ćete uvek rado spremati, ko jednom proba poželeće ponovo
Pasta, Foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Kremast ručak spreman za pola sata: Brzinski obrok koji ćete uvek rado spremati, ko jednom proba poželeće ponovo

Sočno jelo italijanske kuhinje, Alfredo pasta, mogu da pripreme i početnici u kuhinji.

Objavljeno:

Bogata i kremasta pasta u belom sosu je idealna za sve koji vole italijansku kuhinju.

Veoma lako se priprema, obožavaju ga i početnici u kuhinji, a ukus je neponovljiv.

Recept za najlepšu Alfredo pastu koja je gotova za 30 minuta:

Sastojci:

  • 600 gr suve testenine fetućini
  • 1 šolja putera
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu
  • 1 prstohvat belog luka u prahu
  • ¾ šolje rendanog pekorina
  • ½ šolje rendanog parmezana

Priprema:

  1. U velikoj šerpi prokuvajte blago posoljenu vodu. Kada provri, dodajte testeninu i kuvajte je 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente. Potom procedite.
  2. U velikoj šerpi na laganoj vatri istopite puter, pa dodajte začine.
  3. Pojačajte malo vatru i umešajte pekorino i parmezan dok se ne otopi, a sos ne zgusne.
  4. Dodajte kuvanu pastu u sos i promešajte dok se potpuno ne pomešaju sos i pasta. Prijatno.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.