probajte
Ko jednom proba carsku pitu zaboraviće na proju: Obrok gotov za pola sata, treba vam samo jedna posuda
Savršen obrok za doručak, večeru ili da ga ponesete na posao, spakujete deci za užinu.
Domaćice danas sve više traže takozvane "smuti, pa prospi" recepte, a ova savršena pita je jedna od njih. Za njenu pripremu vam treba jedna posuda, u kojoj ćete sve da pomešate, izlijete u pleh i pečete.
Sastojci su jednostavni, lagano se sprema, jer se sve meri na čaše, a sa sve pečenjem vam za njenu pripremu treba manje od pola sata.
Idealna je ako želite da za doručak jedete nešto zdravo i izbegnete pekaru, kao užina za decu, ali i izdašna večera za celu porodicu.
Brza domaća carska pita
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- 2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 200 g šunke
- 4 kisela krastavca
- 100 g kačkavalja
- malo kisele crvene paprike
Priprema
- Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.
- U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.
- U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.
- Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




