Kolač koji se ne peče, a nestaje sa tanjira za tili čas: Za 15 minuta dobićete poslasticu koja će vas osvojiti
čizkejk, Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

slatkiši

Kolač koji se ne peče, a nestaje sa tanjira za tili čas: Za 15 minuta dobićete poslasticu koja će vas osvojiti

Ako ste ljubitelji čizkejka, ovaj ćete posebno voleti. Osim što ćete se zasladiti, aroma limuna će vas i osvežiti.

Objavljeno:

Jednostavan i preukusan limun-čizkejk savršen je dezert za tople letnje dane.

Osim što se brzo pravi, ova poslastica će vas zasladiti, a usput i osvežiti zahvaljujući kiselkastom ukusu limuna.

Sastojci:

  • 280 ml slatke pavlake
  • 250 gr krem sira
  • 100 gr keksa (po želji)
  • 100 gr šećera
  • 40 g putera
  • 2 limuna (kora i sok)

Za dekoraciju:

  • 75 ml slatke pavlake
  • 4 kriške limuna

Priprema:

Otopite maslac, pa sklonite sa ringle. Keks stavite u kesu, pa ih izdrobite šoljom ili ih usitnite u blenderu.

Potom pomešajte keks sa otopljenim maslacom dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Taj prvi sloj čizkejka stavite u kalup u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, a potom odložite u frižider da se stegne dok spremate fil.

Izrendajte koricu limuna i iscedite sok dok ne dobijete 5 kašičica soka, a ostavite sa strane.

Umutite slatku pavlaku u šlag, a onda umešajte krem sir, šećer, koricu i sok od limuna. Mešajte dok smesa ne postane glatka i ujednačena.

Potom izvadite kalup iz frižidera i rasporedite fil od limuna preko podloge.

Stavite čizkejk u frižider na makar dva sata da se stegne.

Kako biste ukrasili čizkejk, umutite slatku pavlaku, a potom pomoću šprica ukrasite vaš dezert. Za ukrašavanje možete da iskoristite i krišku limuna.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.