Neverovatno kako su dobri, mekani i lagani: Lažni posni salčići bez kvasca i jaja sa orasima tope se u ustima
Salčići, Foto: Bakina kuhinja

probajte

Neverovatno kako su dobri, mekani i lagani: Lažni posni salčići bez kvasca i jaja sa orasima tope se u ustima

Uverite se sami koliko je lako napraviti ovu poslasticu.

Objavljeno:

Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je meko testo koje se topi u ustima, ispunjeno predivnim, sočnim nadevom od oraha.

Idealan su izbor za sve prilike, a posebno za posne dane. Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako napraviti ovu poslasticu.

Potrebno je:

  • 500 gr brašna
  • 200 ml piva
  • 50 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • korica limuna
  • 1 vanilin šeće
  • 1-2 kašike šećera
  • malo soli

Za nadev

  • 100 gr ml oraha
  • šećer za orahe
Salčići
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Proseejati brašno sa praškom za pecovo dodati ulje, pivo, kiselu vodu. Dodati koricu limuna šećer vanilin šećer i zamesiti testo i obraditi malo rukama. Testo treba da bude mekše. Ako je tvrdo dodaj kiselu vodu, ako je suveše meko malo brašna.

Salčići
foto: Bakina kuhinja

Znači mekše testo razviti u pravougaonik. Iseći na trake, u mlevene orahe dodati malo kisele vode i šećer ili neki pekmez i izmešati.

Vaditi kažičicom fil i staviti na dno trake testa. Presavi testo pa pritisni samo ćoškove ne sredinu pa nožem presepreseći i ređati u pleh i peći na 200 stepeni C 30-40 min.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.