Recept bake sa Kosova zbog kojeg kreće voda na usta: Specijalitet sa teletinom za sve prave gurmane, vredi probati
Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Recept bake sa Kosova zbog kojeg kreće voda na usta: Specijalitet sa teletinom za sve prave gurmane, vredi probati

Starinski recept koji ćete obožavati.

Objavljeno:

Većina porodica ima nekoliko onih generacijskih recepata, koji se prenose s kolena na koleno i čuvaju kao porodična relikvija.

U jednoj kući to počasno mesto zauzima nanin recept za ručak, koji je uvek spremala na proleće, kada su spanać i teletina mladi i sočni.

Kosovski birjan po naninom receptu

Biće vam potrebno:

- 200g telećeg mesa

- 400g spanaća

- 300g crnog luka

- 1 kašika masti

- 1 šoljica pirinča

- 3 jaja

- začini po želji

Priprema

Spanać očistite, operite, prelijte ključalom vodom i ocedite. Obarite pirinač i posebno izdinstajte teletinu sa sitno seckanim crnim likom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Spanać, pirinač i meso prebacite u zemljani sud, fino rasporedite, dodajte malo vode i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja odozgo razbijte tri jajeta, pa vratite još malo u rernu da se jaja ispeku. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Žena/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.