majstorski
Recept bake sa Kosova zbog kojeg kreće voda na usta: Specijalitet sa teletinom za sve prave gurmane, vredi probati
Starinski recept koji ćete obožavati.
Većina porodica ima nekoliko onih generacijskih recepata, koji se prenose s kolena na koleno i čuvaju kao porodična relikvija.
U jednoj kući to počasno mesto zauzima nanin recept za ručak, koji je uvek spremala na proleće, kada su spanać i teletina mladi i sočni.
Kosovski birjan po naninom receptu
Biće vam potrebno:
- 200g telećeg mesa
- 400g spanaća
- 300g crnog luka
- 1 kašika masti
- 1 šoljica pirinča
- 3 jaja
- začini po želji
Priprema
Spanać očistite, operite, prelijte ključalom vodom i ocedite. Obarite pirinač i posebno izdinstajte teletinu sa sitno seckanim crnim likom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Spanać, pirinač i meso prebacite u zemljani sud, fino rasporedite, dodajte malo vode i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja odozgo razbijte tri jajeta, pa vratite još malo u rernu da se jaja ispeku. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Žena/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




