Brzinska tortilja, nema kuvanja i prženja, a svaki zalogaj je uživanje: Odmah zapišite recept, nećete se pokajati
Tortilje, Foto: Mehmet Çetin / Alamy / Profimedia

prijatno

Brzinska tortilja, nema kuvanja i prženja, a svaki zalogaj je uživanje: Odmah zapišite recept, nećete se pokajati

Lagano, ukusno i zasitno, taman da pregurate vreo dan.

Objavljeno:

Kad u stanu vri kao u ekspres loncu, a stomak ipak traži svoje — nema boljeg rešenja od ove tortilje. Nema kuvanja, nema prženja, nema znojenja nad šporetom. Samo malo urnebesa, svežeg povrća i gotova stvar! Lagano, ukusno i zasitno, taman da pregurate vreo dan.

Sastojci:

  • 1 velika tortilja (kupovna, pšenična ili integralna)
  • 1-2 kašike urnebes salate
  • Par kolutova paradajza
  • Nekoliko listova zelene salate
  • Par traka sveže paprike
  • Malo rendane šargarepe

Po želji: kuvano jaje ili malo sira (feta, kravlji, kačkavalj)

Priprema:

  1. Tortilju kratko zagrejte u tiganju ili na plotni, da omekša.
  2. Premažite je urnebesom.
  3. Na jedan kraj ređajte redom: paradajz, paprika, šargarepa, salata i eventualno jaje ili sir.
  4. Uvijte pažljivo kao palačinku i presečete po dijagonali.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.