Foto: Aaron Bastin / Alamy / Alamy / Profimedia
OVO NISTE ZNALI
Evo kako da skuvate testeninu i da ona bude kao iz restorana: Kuvar rešio da otkrio tajnu dugu decenijama, šok
Postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine
Objavljeno:
19:02h
Poznati kuvar Gordon Remzi je na svom "Jutjub" kanalu, otkrio kako savršeno skuvati testeninu, tako da ne bude ni gnjecava, ni slepljena, ali ni tvrda. On je detaljno objasnio kako da vam pasta uvek ispadne "al dente".
Kako da skuvate savršenu pastu
Prema Gordonu Remziju postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine:
- Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se testenina ne bi slepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli
- Kada voda proključa, dodajete testetninu i kuvajte baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju
- Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad testenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: "Testenina ne sme da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra"
- Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procedite. Dodajte malo maslinovog ulja da se ne bi slepila.
Bonus video:
(Espreso/stil/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




