UKUSNO
Monasi sa Hilandara su ovo posno jelo usavršili: Ima poseban šmek, a jako je bitno da bude mlado zrno
Uz ovaj izvrsni specijalitet post vam neće pasti teško
Hilandarski kuvar sačinjen je od najlepših jela koje monasi sa Atosa svakodnevno spremaju. Uz ovaj izvrsni specijalitet post vam neće pasti teško, naprotiv.
Sastojci:
1/2 kg mladog bobovog zrna
glavica crnog luka
2 kašike ulja
so
peršun
lovorov list
malo tucane suve paprike
1/2 kašike brašna
Priprema:
Na ulju poprzite sitno seckan luk, zatim dodajte bob i dinstajte dok potpuno ne omekša. Zatim dodajte so i pomenute začine, sipajte pola kašike brašna koje se razmute u vodi, a zatim kuvajtejoš 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso / Stil / Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




