Znate li šta je manastirska jota? Jelo koje monasi obožavaju, a jede se za vreme posta - caka je u ovom dodatku
Foto: Vlastislav Macháček / Ifood SM / Profimedia

lepo jelo

Znate li šta je manastirska jota? Jelo koje monasi obožavaju, a jede se za vreme posta - caka je u ovom dodatku

Ukusno jelo koje se lako sprema

Objavljeno: 18:36h

Manastirska jota

100 g pasulja

250 g kiselog kupusa

250 g krompira

100 g paradajz pirea

Glavica crnog luka

50 g brašna

50 g belog luka

so, biber

Priprema:

U jednoj šerpi skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa, a u trećoj pasulj.

Prodinstajte luk dok ne dobije staklastu boju, a zatim dodajte brašno. Izmešajte, pa prelijte vodom i ostavite da se kuva.

U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Na kraju umešajte i pasirane čenove belog luka i paradajz pire.

Začinite jelo po ukusu solju i biberom, a pred kraj kuvanja pospite ga sitno iseckanim peršunom.

Bonus video:

05:54

BRZE VESTI 27.02.2025.

(Espreso / Stil/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.