lepo jelo
Znate li šta je manastirska jota? Jelo koje monasi obožavaju, a jede se za vreme posta - caka je u ovom dodatku
Ukusno jelo koje se lako sprema
100 g pasulja
250 g kiselog kupusa
250 g krompira
100 g paradajz pirea
Glavica crnog luka
50 g brašna
50 g belog luka
so, biber
Priprema:
U jednoj šerpi skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa, a u trećoj pasulj.
Prodinstajte luk dok ne dobije staklastu boju, a zatim dodajte brašno. Izmešajte, pa prelijte vodom i ostavite da se kuva.
U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Na kraju umešajte i pasirane čenove belog luka i paradajz pire.
Začinite jelo po ukusu solju i biberom, a pred kraj kuvanja pospite ga sitno iseckanim peršunom.
Bonus video:
(Espreso / Stil/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




