zdravo jelo
Pečurke po receptu oca Gavrila će Srbi obožavati: Jako se lako spremaju, a domaćice u jednom stalno greše
Da li ste probali?
Sastojci:
300 g bukovače
4 krompira
4 šargarepe
3-4 sveže paprike
sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire)
So
sušeni začini
50 g susama
kašičica maslinovog ulja
Priprema:
1. Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na parčiće.
2. Poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Posoliti, staviti suvi začin i druge začine po ukusu.
3. Na maslinovom ulju propržiti susam, pa umutiti dok ne dobijete gustu pastu.
4. Pomešati sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire) sa vodom, pa sjediniti sa susamom. Preliti preko povrća, staviti u rernu i peći dok sva voda ne ispari.
Bonus video:
(Espreso / Stil / Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




