Kiselkasto-slatki spoj oduševiće vaša nepca! Limun torta se sprema najlakše, ne goji, i ekstra je lagana!
Limun torta, Foto: Carmen Steiner / Panthermedia / Profimedia

kakav slatkiš

Kiselkasto-slatki spoj oduševiće vaša nepca! Limun torta se sprema najlakše, ne goji, i ekstra je lagana!

Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive

Objavljeno:

Ova lagana i kremasta torta će vas ostaviti bez reči. Limun daje osvežavajuću notu, a keks razbija kiselost.

Potrebno je:

Za testo

150 g keksa

belance

mast za mazanje pleha

Za fil:

dva velika limuna

pomorandža

50 g gustina

dva žumanca

75 g šećera u prahu

šlag

3 belanca

prstohvat soli

90 g kristal šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. Sameljite keks pa ga pomešajte sa belancetom. Zatim pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i pustite da se prohladi. Izrendajte koru od jednog limuna pa iscedite sok. Zatim stavite u šerpicu pa dodajte narandžin sok.Pomešajte sa gustinom.Zasebno stavite da provri 300 ml vode, pa pustite da proključa. Pomešajte sadržaje iz obe šerpe pa kuvajte još koji minut dok se ne zgusne. Dekorošite tortu po želji.

Bon appetit!

Bonus video:

02:52

INTERVJU DOKTORA ZBOG KOJEG JE ĆERKA DONALDA TRAMPA DOŠLA U SRBIJU!

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.