uživajte
Ova torta je vanvremenski klasik bez premca! Teško da ima poznatije od nje, cela Srbija je voli
Nema ko je ne voli, a pravi se sa uživanjem.
Ova Vasina torta je pravi vanvremenski klasik.
Nema ko je ne voli, a pravi se sa uživanjem.
KORA:
jaja6
šećer6 kašika
mleveni orasi6 kašika
brašno2 kašike
pomorandža2
FIL:
žumanca4
šećer4 kašike
mleveni orasi300 g
mleko50 ml
maslac200 g
čokolada za kuvanje5 rebara
pomorandža1
ZA PREMAZIVANJE:
belanca ili 2 kesice šlaga4
Kako pripremiti
Penasto umutite žumanca sa šećerom i postepeno dodajte brašno i mlevene orahe. Odvojeno ulupajte belanca i umešajte ih, kašiku po kašiku, u masu od žumanaca. Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Toplu koru zalijte isceđenim sokom od pomorandže.
Za fil prokuvajte mleko sa šećerom i maslacem, pa kada se maslac i šećer otope, dodajte mlevene orahe i kuvajte nekoliko minuta neprekidno mešajući. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi. Odvojeno umutite žumanca, dodajte im istopljenu čokoladu i sok od pomorandže, pa sjedinite s masom od oraha. Filom premažite patišpanj, preko stavite kuvani šam od belanaca ili, ako više volite, šlag.
(Espreso/recepti.žena.blic/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




