NJAM, NJAM
Pravile su je i naše bake: Limun torta
U drugoj šerpi odmerite 300 ml vode, ostavite da proključa
Sastojci (za 4 osobe)
Testo
150 g keksa
mast za mazanje pleha
Fil
dva velika limuna
pomorandža
50 g gustina
dva žumanca
75 g šećera u prahu
šlag
3 belanca
prstohvat soli
90 g kristal šećera
Način pripreme
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh premažite mašću. Keks izmeljite, pomešajte s belancetom, stavite u pleh i pecite od 7 do 10 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Koru od limuna izrendajte a sok iscedite, stavite u šerpicu, dodajte tome sok od pomorandže i pomešajte s gustinom.
U drugoj šerpi odmerite 300 ml vode, ostavite da proključa, pomešajte sa sadržajem iz prve šerpe i kuvajte još koji minut dok se ne zgusne.
Žumanca pomešajte s šećerom, dodajte dobijenom kremu i premažite preko ohlađene kore.
Od belanaca i soli napravite sneg, u toku mešanja polako sipajte šećer dok ne dobijete penu. Šlagom premažite tortu i pecite još 15 minuta.
Vreme pripreme: priprema 30 minuta, pečenje 25 minuta
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




