ARAPSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Sočan, kremast i lagan - recept kakav koriste iskusne domaćice
Arapski kolač bez brašna i šećera, Foto: Printscreen/Youtube/ Recipes arabe

ovo je fantazija

ARAPSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Sočan, kremast i lagan - recept kakav koriste iskusne domaćice

Arapski kolač bez brašna i šećera je sočan, kremast i lagan, a sprema se po receptu kakav koriste samo iskusne domaćice

Objavljeno:

Poslasticama retko ko može da odbije, a najviše onim koje naprave naše bake.

Kada odete kod njih starinska lenja pita je zagantovana, jer je to njihov specijalitet koji prave vekovima unazad.

Sada je pred vama malo drugačiji kolač koji možete da jedete do mile volje jer uopšte nije težak i nećete osetiti koliko ste ga pojeli.

Mleko i pahuljice u činiji
Mleko i pahuljice u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Recipes arabe

Arapski kolač bez brašna i šećera je nešto najbolje što možete da napravite, a neće vam oduzeti mnogo vremena.

Recept ide po sledećim sastojcima:

40 ml mleka

120 g ovsenih pahuljica

100 grama čokolade

200 ml toplog mleka

Dve banane
Dve bananefoto: Printscreen/Youtube/ Recipes arabe

čokoladne mrvice za posipanje

2 jajeta

orasi za posipanje

2 banane

kašičica praška za pecivo

kašičica ekstrakta vanile (ili 1 kesica vanilinog šećera)

Jaja i banane u činiji
Jaja i banane u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Recipes arabe

40 g kakao praha

Sada ide ono najbitnije, a to je priprema:

Sipajte ovsene pahuljice u činiju, pa prelijte toplim mlekom i ostavite na 10 minuta.

Potom u drugu osudu razbijte jaja, pa dodajte pasirane banane. Ubacite i vanilin šećer, pa sve dobro umutite žicom. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa dobro promešajte da se sjedini, piše Glossy.

Smesa za arapski kolač bez brašna i šećera
Smesa za arapski kolač bez brašna i šećerafoto: Printscreen/Youtube/ Recipes arabe

Sipajte ovsene pahuljice potopljene u mleko (sve s mlekom), pa promešajte.

Stavite ih u kalup za pečenje, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pospite seckanim oracima i čokoladnim mrvicama, rendanom čokoladim ili nečim sličnim. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15-20 minuta.

Čokolada preko kolača
Čokolada preko kolačafoto: Printscreen/Youtube/ Recipes arabe

Kad bude gotovo, sitno iseckajte čokoladu, pa je otopite u 40 ml proključalog mleka uz mešanje i time prelijte kolač.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Stil/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.