za svačiji ukus
RECEPT ZA SOČNU ''FERERO ROŠE'' TORTU: Lako se pravi, a još lakše smaže - nestaće do poslednjeg parčeta
Idealna poslastica za bilo koje slavlje jer je obožavaju sve generacije
Šta ćete bolje od torte napravljene po uzoru vašeg omiljenog slatkiša? Preukusna Ferero Roše torta će svakog ostaviti bez teksta posle prvog zalogaja. Bilo da spremate ovu tortu za rođendan, ili neku drugu priliku, recept je toliko jednostavan da nećete imati muke da vam ispadne kako treba.
Sastojci
Kora:
- 5 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g šećera
- 70 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećera
- 30 g prezli
- 3 kašike mlevenih lešnika
- 3 kašike mlevenog kikrikija
- 70 g margarina
Fil:
- 1/2 l tečnog šlaga
- 100 g nutele
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenih lešnika
- 100 g mlevenog kikirikija
- 200 g lešnik napolitanki (naseckati)
Glazura:
- 1/2 l tečnog šlaga
- 300 g čokolade za kuvanje
Predlažemo vam da probate i laganu Bobanovu tortu, recept pogledajte ovde.
Priprema
Kora: Otopiti margarin i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. Žumanca izmešati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, prezlu, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike, kikiriki i sneg od belanaca (koje ste posebno umutili posebno).
Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smesu i peći na 200 C oko 30 minuta. Kada se ohladi kora, preseći je na dve kore.
Fil: Izmutiti šlag dodati nutelu, mlevene lešnike i kikiriki, istopljenu čokoladu i nasjeckanu napolitanku.
Fil podeliti na dva dela, pa nafilovati na kore, preko gornjeg fila staviti glazuru, koja se napravi tako što se zagreje 1/2 l umućenog šlaga, paziti da ne proključa, pa dodati 300 g čokolade.
Ovom glazurum premazati tortu i ukrasiti.
Bonus video
(Espreso/recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!