RECEPT ZA SOČNU ''FERERO ROŠE'' TORTU: Lako se pravi, a još lakše smaže - nestaće do poslednjeg parčeta
Torta, Foto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

za svačiji ukus

RECEPT ZA SOČNU ''FERERO ROŠE'' TORTU: Lako se pravi, a još lakše smaže - nestaće do poslednjeg parčeta

Idealna poslastica za bilo koje slavlje jer je obožavaju sve generacije

Objavljeno:

Šta ćete bolje od torte napravljene po uzoru vašeg omiljenog slatkiša? Preukusna Ferero Roše torta će svakog ostaviti bez teksta posle prvog zalogaja. Bilo da spremate ovu tortu za rođendan, ili neku drugu priliku, recept je toliko jednostavan da nećete imati muke da vam ispadne kako treba.

Sastojci

Kora:

  • 5 jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g šećera
  • 70 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećera
  • 30 g prezli
  • 3 kašike mlevenih lešnika
  • 3 kašike mlevenog kikrikija
  • 70 g margarina
Ferero roše torta, Torta
foto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

Fil:

  • 1/2 l tečnog šlaga
  • 100 g nutele
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 100 g mlevenog kikirikija
  • 200 g lešnik napolitanki (naseckati)

Glazura:

  • 1/2 l tečnog šlaga
  • 300 g čokolade za kuvanje

Predlažemo vam da probate i laganu Bobanovu tortu, recept pogledajte ovde.

Priprema

Kora: Otopiti margarin i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. Žumanca izmešati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, prezlu, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike, kikiriki i sneg od belanaca (koje ste posebno umutili posebno).

Otopiti margarin
Otopiti margarinfoto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smesu i peći na 200 C oko 30 minuta. Kada se ohladi kora, preseći je na dve kore.

Ispeckana kora
Ispeckana korafoto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

Fil: Izmutiti šlag dodati nutelu, mlevene lešnike i kikiriki, istopljenu čokoladu i nasjeckanu napolitanku.

Ferero fil
Ferero filfoto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

Fil podeliti na dva dela, pa nafilovati na kore, preko gornjeg fila staviti glazuru, koja se napravi tako što se zagreje 1/2 l umućenog šlaga, paziti da ne proključa, pa dodati 300 g čokolade.

Mazanje kore
Mazanje korefoto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

Ovom glazurum premazati tortu i ukrasiti.

Bonus video

00:36

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.