NAJKREMASTIJA ČOKOLADNA TORTA IZ 1885. GODINE: Sastojci iz starih novina - recept je neprevaziđen
Čokoladna torta iz 1885. godine, Foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

kakva bomba

NAJKREMASTIJA ČOKOLADNA TORTA IZ 1885. GODINE: Sastojci iz starih novina - recept je neprevaziđen

Najkremastija čokoladna torta iz 1885. godine se pravi po sastojcima iz starih nemačkih novima, a recept je neprevaziđen

Objavljeno:

Pravljenje najboljih poslastica je zapisano u sveskama i novinama koje domaćice čuvaju i prenose sa generacije na generaciju.

Kolači, torte, slatke pite su nešto u čemu svi uživamo, a naročito ako je spremljeno na starinski način.

Jedna torta iz 1884. godine je naše domaćice osvojila, a sada će tako i čokoladna iz 1885 po sastojcima iz starih nemačkih novina.

Ukusna, kremasta, puna fila, baš kakvu svi vole.

Mleko u činiji
Mleko u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Ovo je recept i izdvojeni su potrebni sastojci:

Za koru:

2 kašičice sode bikarbone

6 belanaca

90 g brašna

80 g šećera

Mleko, šećer i jaja u šerpi
Mleko, šećer i jaja u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

120 g čokolade

Za fil:

1 kašika vanilin šećera

500 ml mleka

100 g šećera

50 g kukuruznog skroba

100 g putera

6 žumanaca

Fil za čokoladnu tortu
Fil za čokoladnu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Za glazuru:

30 g putera

80 g čokolade

30 ml mleka

Priprema se na sledeći način:

Pomešajte 150 ml mleka i kukuruzni skrob, pa umutite žicom. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer, pa dobro umutite žicom. Zagrejte mleko, pa ubacite smesu sa kukuruznim skrobom.

Mutite žicom na laganijoj vatri dok ne dobijete gušću strukturu. Sipajte smesu za fil u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Umiksajte belanca dok ne dobijete čvrst šne, dodajte postepeno šećer i mutite još nekoliko minuta.

Kora za čokoladnu tortu
Kora za čokoladnu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Dodajte u belanca sa šećerom izrendanu čokoladu i dobro promešajte. U brašno dodajte sodu bikarbonu, pa ih prosejane dodajte u pomešana belanca sa čokoladom. Umutite žicom, pa smesu za koru rasporedite po pravougaonom plehu obloženom pek papirom.

Pecite koru na 200°C oko 8 minuta. Kada se ohladi, skinite pek papir, pa podelite koru na 3 jednaka dela. Umiksajte omekšali puter, pa postepeno dodajte smesu sa kukuruznim skrobom.

Filovanje čokoladne torte
Filovanje čokoladne tortefoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Kada dobro umutite, rasporedite fil na tri jednaka dela, pa premažite na kore. Potom poređajte kore sa filom jednu na drugu, pa stavite u frižider čokoladnu tortu da se ohladi.

Na pari otopite mleko, puter i čokoladu, pa prelijte čokoladnom glazurom tortu.

Stavite čokoladnu tortu u frižider da se stegne.

Čokolada preko čokoladne torte
Čokolada preko čokoladne tortefoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Za sve ljubitelje ovakvih poslastica predlažemo i recept za čokoladnu tortu koja uspeva i početnicima.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.