NAJSOČNIJA POSNA TORTA ZA SVETU PETKU: Višnje i plazma - recept kakav nigde niste probali
Parče posne torte sa višnjama i plazmom na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ma ovo je pobeda

NAJSOČNIJA POSNA TORTA ZA SVETU PETKU: Višnje i plazma - recept kakav nigde niste probali

Najsočnija posna torta za Svetu Petku od višanja i plazme po receptu kakav do sada nigde niste probali

Objavljeno:

Za koji dan slavimo Svetu Petku, veliki hrišanski praznik.

Domaćini uveliko ide u prodavnice u kupuju sve što im je potrebno za slavsku trpezu.

Veruje se da običaje na taj praznik treba ispoštovati, a pored toga valja i goste dočekati na pravi sprski način.

Pošto pada u petak, većina Srba taj dan posti, a ženama će jedna torta sa višnjama i plazmom biti pun pogodak.

Posna mlevena plazma
Posna mlevena plazmafoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci za ovaj recept su izdvojeni:

voda - 200 ml, hladna

keks - 500 g, mleven postan

šlag - 200 g, postan

Posna plazma u činiji
Posna plazma u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

slatka pavlaka - 500 ml, posna

višnje - 500 g, zamrznute

margarin - 150 g, postan (za mazanje)

šećer u prahu - 150 g

Posna torta sa plazmom i višnjama u plehu
Posna torta sa plazmom i višnjama u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

NAČIN PRIPREME

Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. U drugoj posudi mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati slatku pavlaku i sve dobro izmiksati. Posebno, mikserom umutiti šlag sa hladnom vodom.

Mleveni keks (plazmu) staviti u dublju posudu, dodati slatku pavlaku i mrzle višnje. Sve izmešati. Dodati 4 kašike šlaga, izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Obruč staviti na tacnu i ravnomerno rasporediti pripremljenu smesu. Ostaviti na sat vremena u frižider.

Posna torta sa višnjama i plazmom na tacni
Posna torta sa višnjama i plazmom na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Tortu izvaditi iz frižidera, naneti šlag i vratiti u frižider (najbolje je da odstoji do sutradan). Skinuti obruč.

Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.