ko može da odoli
NAJKREMASTIJA BUNDEVA IZ RERNE KAKVU SU NAŠE BAKE PRAVILE: Savršena jesenja POSLASTICA - starinska priprema
Savršena jesenja poslastica iz rerne koja se brzinski sprema i miriše na detinjstvo
Nema bolje stvari od jesenje poslastice od pečene bundeve sa cimetom u rerni. Sam miris podseća na predstojeće praznike i toplinu doma. Priprema ovog starisnkog recepta je vrlo jednostavna, tako da nemate izgovor da se ne zasladite zdravom jesenjom voćkom.
Sastojci
- 2 srednje nakisele jabuke
- 500 g očišćene bundeve
- 1 kesica vanilin šecera
- 2 kašike šecera
- 1/2 kesice cimeta
- 1 šoljica vode
Priprema
Očišćenu bundevu ,ostaviti koru,naseckati na ploske debljine 0, 5 cm i sloziti na dnu pleha.
Jabuke oprati, izdubiti malo po sredini i sloziti po sredini pleha.
A recept za savršenu pitu budevaru kakvu prave u Banatu, pročitajte ovde.
Posuti vanilin secer i cimet, a rupe u jabukama napuniti secerom.Pazljivo uliti vodu da je bude svuda po dnu i peci u rerni na 250 stepeni40-45 minuta.Paziti da ne pregori i tada se obavezno bundeva zalepi za pleh.
S vremena na vreme pogledati sta se događa u rerni , i ako je potrebno smanjiti temperaturu.
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/coolinarka.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!