NAJKREMASTIJA BUNDEVA IZ RERNE KAKVU SU NAŠE BAKE PRAVILE: Savršena jesenja POSLASTICA - starinska priprema
Bundeva iz rerne, Foto: Printscreen/youtube/Binin Sahan

ko može da odoli

NAJKREMASTIJA BUNDEVA IZ RERNE KAKVU SU NAŠE BAKE PRAVILE: Savršena jesenja POSLASTICA - starinska priprema

Savršena jesenja poslastica iz rerne koja se brzinski sprema i miriše na detinjstvo

Objavljeno:

Nema bolje stvari od jesenje poslastice od pečene bundeve sa cimetom u rerni. Sam miris podseća na predstojeće praznike i toplinu doma. Priprema ovog starisnkog recepta je vrlo jednostavna, tako da nemate izgovor da se ne zasladite zdravom jesenjom voćkom.

Sastojci

  • 2 srednje nakisele jabuke
  • 500 g očišćene bundeve
  • 1 kesica vanilin šecera
  • 2 kašike šecera
  • 1/2 kesice cimeta
  • 1 šoljica vode
Bundeva
foto: Printscreen/youtube/Simple Meal Prep.

Priprema

Očišćenu bundevu ,ostaviti koru,naseckati na ploske debljine 0, 5 cm i sloziti na dnu pleha.

Jabuke oprati, izdubiti malo po sredini i sloziti po sredini pleha.

Seckajte bundevu
Seckajte bundevufoto: Printscreen/youtube/Simple Meal Prep.

A recept za savršenu pitu budevaru kakvu prave u Banatu, pročitajte ovde.

Posuti vanilin secer i cimet, a rupe u jabukama napuniti secerom.Pazljivo uliti vodu da je bude svuda po dnu i peci u rerni na 250 stepeni40-45 minuta.Paziti da ne pregori i tada se obavezno bundeva zalepi za pleh.

Bundeva iz rerne
Bundeva iz rernefoto: Printscreen/youtube/Simple Meal Prep.

S vremena na vreme pogledati sta se događa u rerni , i ako je potrebno smanjiti temperaturu.

BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/coolinarka.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.