preukusno
TRADICIONALNO SRPSKO JELO SA TAJNIM SASTOJKOM: Ovakav PODVARAK još niste probali - UKUS bolji nego u restoranu
Savršen podvarak sa kiselim kupusom
Postoje domaćice koje same kislele kupus i one u svakom trenutku mogu da obraduju ukućane ukusnim jelima.
Ako nemate uslova ili vremena da kiselite kupus možete to uraditi i za samo 2 dana, ali možete da kupite i u prodavnici i spremite ovaj recept.
Podvarak je lako napraviti, a kako bi bio što ukusniji obavezno dodajte i belo vino.
Ono se preporučuje i kada se pravi sarma.
Ako želite pred kraj pečenja možete da dodate proprženo meso, kobasice.
Sastojci:
- 500 g kupusa ribanca
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 kašika šećera
- malo kima
- malo belog vina
- 2 lovorova lista
- 1 kašičice slatke paprike
- biber u zrnu malo pirinča
Priprema:
- Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša.
- Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu.
- Promešajte. Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode.
- Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.
BONUS VIDEO: UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI
(Espreso/pink/Z.L.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!