TRADICIONALNO SRPSKO JELO SA TAJNIM SASTOJKOM: Ovakav PODVARAK još niste probali - UKUS bolji nego u restoranu
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

preukusno

TRADICIONALNO SRPSKO JELO SA TAJNIM SASTOJKOM: Ovakav PODVARAK još niste probali - UKUS bolji nego u restoranu

Savršen podvarak sa kiselim kupusom

Objavljeno:

Postoje domaćice koje same kislele kupus i one u svakom trenutku mogu da obraduju ukućane ukusnim jelima.

Ako nemate uslova ili vremena da kiselite kupus možete to uraditi i za samo 2 dana, ali možete da kupite i u prodavnici i spremite ovaj recept.

Podvarak je lako napraviti, a kako bi bio što ukusniji obavezno dodajte i belo vino.

Ono se preporučuje i kada se pravi sarma.

Ako želite pred kraj pečenja možete da dodate proprženo meso, kobasice.

Sastojci:

  • 500 g kupusa ribanca
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 1 kašika šećera
  • malo kima
  • malo belog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičice slatke paprike
  • biber u zrnu malo pirinča
Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema:

  1. Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša.
  2. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu.
  3. Promešajte. Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode.
  4. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.

BONUS VIDEO: UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/pink/Z.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.