VAZDUŠASTA PITA SA JAJIMA I PAVLAKOM SA KOJOM NEMA GREŠKE: Mekana, a najsočnija - pravi seljački recept
Vazdušasta pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

ima li bolje?

VAZDUŠASTA PITA SA JAJIMA I PAVLAKOM SA KOJOM NEMA GREŠKE: Mekana, a najsočnija - pravi seljački recept

Vazdušasta pita sa sirom i jajima je seljačko jelo za koji recept ćete se odmah zainteresovati

Objavljeno:

Srbija je poznata po najukusnijoj hrani, što su dokazali i stranci koji dolaze u našu zemlju.

Pasulj, sarma, prebranac, gibanica... specijaliteti kakve samo naše žene znaju da spreme.

Sada je na red došla i jedna seljačka pita koja je toliko mekana i sočna da ćete na sve druge zaboraviti.

Miris će se osetiti po celoj kući, a toliko je prosta i jeftina da svi mogu da je priušte.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

Recept za ovu pitu je i više nego jednostavan, a ukus obara na prvi zalogaj.

Sastojci:

dva jaja

200 grama kisele pavlake

jedno pakovanje kora za pitu

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

namrvljeni sir

ulje za posipanje kora

NAČIN PRIPREME

Posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.

Kore za pitu se otvaraju i podeli se po pet listova. Svaki list kore se maže uljem pomoću četke. Stavlja se odozgo druga kora, takođe se maže i tako do 5 listova kora stavljenih jedna na drugu. Posipa se sirom, količina je po izboru.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

Počinje se ređanje na isti način sledećih pet listova i ponovo nakon pete kore se posipa sirom, sledi treći sloj kora, namazanih poređanih jedna na drugu i završava se namrvljenim sirom.

Zajedno se kore uvijau u rolnu. Seku se na osam parčića. Ostaljaju se sa strane.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

Mute se jaja viljuškom, dodaje se kisela pavlaka i muti se, može da se koristi mikser, da smesa bude glatka.

Pomoću kašike se stavljaju oko dve kašike na dno posude za pečenje raspoređuje se i odozgo se poređaju ispravljene rolnice jedna do druge.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

Ponovo se pomoću kašike raspoređuje smesa preko rolnica, oko 2 kašike po rolnici.

Peče se na 180 stepeni oko 45 minuta.

Bonus video:

07:33

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.