Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar
Na brzinu
KOLAČI JEDNOSTAVNIJI I BOLJI OD VANILICA: Trebaće vam MANJE vremena za pripremu, a UKUS će vas odmah osvojiti
Savršeni tartovi sa džemom od kajsija se spremaju za tili čas, a ukus im je čak i bolji od vanilica
Objavljeno:
Svi znamo da popodnevni čaj jednostavno nije isti bez kolačića sa džemom, a tartovi savrđeno idu uz kafu ili čaj.
U ovaj recept ide pekmez ili džem od kajsije. Ali možete koristiti bilo koji od vaših omiljenih džemova.
Sastojci:
- 150g običnog belog brašna
- 75g Putera (nesoljen) (ohlađen, isečen na kockice)
- 3 kašike šećera
- 1 Žumance
- 12 kašičica džema od kajsija
Priprema:
- Zagrejte rernu na 190˚C (170°C sa ventilatorom)
- Stavite brašno u veliku posudu. Dodajte puter isečen na kockice i vrhovima prstiju utrljajte puter sve dok smesa ne liči na sitne prezle.
- Umešajte šećer. Dodajte žumance i 1-3 kašike ohlađene vode i mešajte paletarom dok testo ne počne da se spaja u lopticu.
- Mesite vrlo kratko da testo postane glatko pa ga ostavite u frižideru 20 minuta da odmori.
- Stavite testo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte na oko 3 mm debljine.
- Sekačem isecite krugove testa, tako da stane u mali pleh za torte. Podnožje svake nežno izbodite viljuškom.
- U svaku kutiju za pecivo sipajte po kašičicu džema. Preostalo testo razvaljajte i isecite sitne oblike da ih stavite na vrh džema.
- Pecite 20 minuta do zlatne boje. Ostavite da se ohladi na rešetki za hlađenje pre jela - džem postaje veoma vruć!
Ako vas ipak zanimaju tradicionalne vanilice, ovaj recept za posne vanilice će vas oduševiti.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Baking mad)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!