OVAKVE VANILICE ĆE SE SAME POJESTI NA SLAVI: Nećete moći da ih napravite koliko se BRZO JEDU, jedini PRAVI RECEPT
Vanilice, Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

nema ko ih ne voli

OVAKVE VANILICE ĆE SE SAME POJESTI NA SLAVI: Nećete moći da ih napravite koliko se BRZO JEDU, jedini PRAVI RECEPT

Vaditi ih dok su bele

Objavljeno: 13:47h

Setite se samo koliko ste puta jeli vanilice, a koliko (malo) puta pomislili da su onakve baš kakve ih je pravila vaša baka ili tetka.

E pa donosimo vam baš takav recept, starinski, koji vraća u detinjstvo.

Sastojci:

  • 500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
  • 250 gr prah šećera
  • 1 ceo limun
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 gr oraha
  • oko 1 kg brašna
  • dzem od kajsija jos malo prah šećera
1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

Priprema:

Penasto umutiti margarin i prah šećer. Izrendati koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil šećer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujednačena, ne previše tvrda masa.

Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.

Poređati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi računa da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah šećer.

(Espreo/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.