nema ko ih ne voli
OVAKVE VANILICE ĆE SE SAME POJESTI NA SLAVI: Nećete moći da ih napravite koliko se BRZO JEDU, jedini PRAVI RECEPT
Vaditi ih dok su bele
Setite se samo koliko ste puta jeli vanilice, a koliko (malo) puta pomislili da su onakve baš kakve ih je pravila vaša baka ili tetka.
E pa donosimo vam baš takav recept, starinski, koji vraća u detinjstvo.
Sastojci:
- 500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
- 250 gr prah šećera
- 1 ceo limun
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 gr oraha
- oko 1 kg brašna
- dzem od kajsija jos malo prah šećera
Priprema:
Penasto umutiti margarin i prah šećer. Izrendati koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil šećer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujednačena, ne previše tvrda masa.
Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
Poređati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi računa da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah šećer.
(Espreo/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!