NOVAK ĐOKOVIĆ SAMO OVO KORISTI UMESTO ULJA I MASTI: Svetski prvak ne jede ništa drugo sem NAJZDRAVIJE MASNOĆE
Novak Đoković, Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

ishrana

NOVAK ĐOKOVIĆ SAMO OVO KORISTI UMESTO ULJA I MASTI: Svetski prvak ne jede ništa drugo sem NAJZDRAVIJE MASNOĆE

U novom jelovniku Novaka Đokovića je i indijski maslac, a on se pravi tako što se puter prečisti. Dobija se gi, a ovo je recept.

Objavljeno:

Poznato je da Novak Đoković, najbolji teniser na svetu svih vremena, jede samo zdrave namirnice koje mu daju snagu i održavaju ga u dobroj formi. Mnogo se piše o njegovoj ishrani i postoje uvek oni koji to podržavaju, ali i oni koji osuđuju.

Međutim, to nije n ivažno jer on pokazuje koliko je dobar i tako staje na put svim predrasudama i lošim komentarima, na njegov račun.

Maslac
foto: Printscreen /Youtube/UKUSNOIZDRAVO

Naime, kako je nedavno objavljen njegov jelovnih pred nastup na takmičenju "Banja Luka Open", mogi su se zainteresovali i hteli da čuju šta to jede jedan šampion.

U njoj se pored svih namirnica koje smo do sada čuli pominje i Indijski maslac koju mnogi smatraju najzdravijom masnoćom, a originalno ime joj je "gi puter".

Reč je o maslacu koji je prečišćen i iz njega se jednostavnim postupkom izbacuju laktoza, voda i zasićene masne kiseline. Mnogi vole da upotrebe izraz da on tako postaje postan jer se oslobađa svih tragova mleka u sebi.

Osim što se na njemu može spremati hrana i služi kao zamenu za mast ili ulje, dobar je i kao namaz za dvopek ili običan hleb.

Novak Đoković, Rolan Garos, Tenis
foto: Lionel Guericolas/MPP / Starface / Profimedia

Indijska medicina ističe da ovaj puter ima mnogo dobrih stvari za organizam i da je mnogo zdraviji od običnog maslaca. Lako se vari, a sporo sagoreva. što čoveku daje sitost i energiju duže vreme.Sad je jasno zašto ga najbolji teniser sveta koristi.

Da biste napravili gi puter, potrebno je da puter stavite u širu šerpu, na tihu vatru i da sačekate da počne da peni. Ovu penu treba skidati sve dok se pojavljuje. Kad puter ostane providan, procedite ga kroz gazu i to je to. Dobili ste zdravu verziju putera.

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.