DOKTOR OTKRIO KOJE NAMIRNICE TREBA DA JEDETE DA BISTE BRZO SMRŠALI: Jedna stvar je vrlo bitna za SKIDANJE KILOGRAMA
Hrana, Foto: Profimedia

lepi i zdravi

DOKTOR OTKRIO KOJE NAMIRNICE TREBA DA JEDETE DA BISTE BRZO SMRŠALI: Jedna stvar je vrlo bitna za SKIDANJE KILOGRAMA

Stručnjak za ishranu otkrio je koje su namirnice idealne za užinu ukoliko pokušavate da smršate

Objavljeno:

Dr Majkl Mozli, stručnjak za ishranu, preporučio je nekoliko namirnica idealnih za užinu, ukoliko vam je cilj brz gubitak težine. Kako je naveo, tri obroka su sasvim dovoljna da ostanete siti tokom celog dana, dok grickanje između obroka nije neophodno.

Međutim, ukoliko tome ipak ne možete da odolite, važno je da napravite pravilan odabir namirnica.

Pijaca, Voće, Povrće, Proizvodi, Cena
foto: Aleksa Petrović

Dr Mozli je istakao da postoje četiri zdrave grickalice pogodne za mršavljenje, a to su: povrće bez skroba, sir, bobičasto voće i orašasti plodovi.

"Pokušajte da izbegavate grickanje između obroka, ali ako vam je ipak potrebno jedite povrće bez skroba, komadić sira, bobičasto voće ili orašaste plodove. Orašasti plodovi su odličan izvor proteina, vlakana i mikronutrijenata - samo izbegavajte posoljene ili zaslađene orašaste plodove", objasnio je on.

Iako je bobičasto voće odlična užina, dr Majkl je upozorio da nisu sve voćke u globalu pogodne kao užina u procesu mršavljenja. Grickanje bobičastog voća je u redu, kao i jabuke i kruške. Međutim, slatko, tropsko voće kao što su mango, ananas i dinja je puno šećera i treba ga izbegavati.

pijaca, Voće, trešnje
foto: Emilija Jovanović

Oni koji žele da smršaju bi trebalo da smanje unos šećera, slatkih poslastica, slatkih pića i slatkih deserta, i umesto toga da se odluče za bobičasto voće ili kockicu crne čokolade.

Dr Mozli je dodao i da se povremeno možete počastiti čašom crnog vina, koje je bogato resveratrolom.

Prema njegovim rečima, jaja su odličan način za početak dana, u kombinaciji sa zelenim povrćem i parmezanom. Punomasni jogurt i visokokvalitetni proteini kao što su piletina, ćuretina, svinjetina, govedina i pasulj su takođe ukusni i zdravi.

Stručnjak predlaže i da oni koji pokušavaju da izgube suvišne kilograme dodaju ekstra devičansko maslinovo ulje u obroke, te da jedu ribu kao što je losos, tunjevina i skuša.

01:06

LAVLJA DIJETA

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.