
Boranija, Foto: Bakina kuhinja
recept
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Kuvana boranija sa mesom i krompirom kakvu SVI VOLE
Jeftin predlog
Objavljeno:
Kuvano jelo je uvek najbolji izbor za ručak.
Sastojci:
500 g boranije
300 g svinjskog mesa
150 ml paradajz soka
1 šargarepa
2 krompira
So, mešavina suvih začina

Priprema:
Meso iseći na komadiće, propržiti kratko na zagrejanom ulju. Čim promeni boju, posoliti i sipati oko litar vode. Kuvati na umerenoj vatri 15 minuta pa dodati iseckanu šargarepu i kormpir, a zatim i boraniju.
Kuvati polupoklopljeno. Posle pola sata dodati paradajz sok i začiniti po ukusu. Kuvati dok meso i povrće omekšaju.
Majke i snajke:
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!